Sjefredaktør Tor Olav Mørseth presenterte de påtroppende redaktørene på et morgenmøte for redaksjonen fredag.

Kirsti Husby (43) tar over jobben som nyhetsredaktør. Hun har de siste årene vært utviklingsredaktør, og har vært sentral i de fleste større prosjektene i mediehuset, står det i pressemeldingen. Før det var Husby nettopp nyhetsredaktør. Hun har jobbet i Adresseavisen siden 1998.

Kommentator blir redaktør

Ingeborg Volan (36) tar over etter Husby som utviklingsredaktør. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Beta og spesialrådgiver for sosiale medier i NRK. Volan har lang erfaring med nettjournalistikk, og har også jobbet i konsulentbransjen med digital kommunikasjon, heter det i pressemeldingen. Siden 2013 har hun vært leder for bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association. Den nye utviklingsredaktøren er utdannet innen journalistikk og økonomi og administrasjon.

Ny politisk redaktør blir Tone Sofie Aglen (38). Hun begynte å jobbe som kommentator i Adresseavisen for to år siden, og har før det jobbet som kommunikasjonsdirektør i SIVA, rådmann i Moskenes kommune og kommunalråd i Trondheim kommune. Avisens nye politiske redaktør har en master i statsvitenskap og nordisk mellomfag, og har i tillegg studert organisasjon og ledelse.

- Erfaring og nye impulser

Sondre Mikal Alvær (40) blir HR-leder i redaksjonen. Han kommer fra stillingen som publiseringssjef og har tidligere vært blant annet redaktør og daglig leder for 100% Fotball og redaktør for 100% Sport. Han er utdannet som journalist og innen økonomi, administrasjon og ledelse. Alvær blir en del av sjefredaktørens ledergruppe.

- Jeg er stolt av å kunne presentere et team med så mye kunnskap og erfaring fra ulike områder. I dette laget har vi en kombinasjon av lang erfaring i Adresseavisen og nye impulser. Vi bygger også et team med mye kompetanse innen teknologi og produktutvikling. Det trenger vi for å bringe Adresseavisen enda et hakk videre, sier Tor Olav Mørseth.

- Samtidig vil jeg gjerne takke de tidligere redaktørene som nå går inn i andre roller. De har lagt ned en stor innsats over lang tid, og har vært avgjørende for at vi har en så god posisjon som vi har i dag.