BMW-tyvene har nå herjet i Trondheim i over en uke uten å bli tatt av politiet. Natt til fredag slo de til igjen blant annet på Jakobsli. Eirin Walnum og familien ble rammet.

- Vi skulle til Værnes på morgenen. Det var da vi kom ut at vi oppdaget at bilvinduet var knust og at rattet var borte, sier Walnum.

Siden forrige torsdag har BMW-tyvene brutt seg inn i 13 biler rundt om i Trondheim.

- Vi har tullet litt rundt det at vi skulle sitte oppe på skift i og med at det har skjedd mange BMW-tyverier, sier Walnum.

- Ikke en lyd

Det gjorde de imidlertid ikke, og mens familien sov - slo tyvene til. Walnums BMW X5 2015-modell sto rett utenfor huset da tyveriet skjedde.

- Vi har bilen parkert nært soverommet. Vanligvis hører vi mye utenfra hvis noen går, fordi vi har grus i gårdsplassen. Men i natt var det ikke en lyd. Snøen kan ha dempet lyden, sier hun.

- Hva tenker du om å bli rammet av dette?

- Det er litt ekkelt. En ting er at det skjer med bilen, men det føles mer ekkelt at det foregår så nært husveggene. Det er også litt vanskelig å forklare for ungene at det er tyver rundt husene, sier Walnum.

- Ikke så trygg i heimen lenger

Hun opplever Jakobsli som et rolig område.

- Vi har ikke hatt noen slike opplevelser her, bortsett fra en Nabo som opplevde tyveriforsøk av en moped. Følelsen av at tyvene har fulgt etter oss eller overvåket oss er den ekleste følelsen synes jeg. Man føler litt at man ikke er så trygg i heimen sin lenger, sier Walnum.

I og med at rattet på BMW-en deres ble tatt, kan den ikke kjøres.

- Heldigvis bil har vi en bil nummer to, men man blir litt handlingslammet. Vi må få tauet inn bilen nå. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar å få den fikset, men jeg håper det går rimelig kjapt.