Det var på ettermiddagen tirsdag 11. april at politi og brannvesen fikk melding om at et hus sto i brann i Thaulowbakken på nedre Byåsen i Trondheim. Store ressurser ble satt inn i kampen mot flammene og naboer hjalp til med å få et eldre ektepar ut av huset.

Prøvde å finne årsak

Politiet opplyste langfredag at Wenche Elisabeth Aurheim døde som følge av brannen. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at den 50 år gamle kvinnen omkom som følge av kullosforgiftning.

Etter brannen undersøkte politiets krimteknikere boligen. De har nå skrevet sin rapport etter hendelsen.

- Ingen sikker brannårsak er funnet fordi bygningsmassen var for brannskadd, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Han opplyser at saken ligger an til å bli henlagt, med mindre det kommer nye opplysninger i den endelige obduksjonsrapporten.

- Ikke forsvarlig

Dagen etter brannen intervjuet Adresseavisen naboen Hans Peter Wenngren. Han fikk hjulpet ut ekteparet, men var sjanseløs på å ta seg opp i andre etasje.

- Jeg visste at andre etasje sto i full fyr og skjønte at det ikke var forsvarlig at noen av oss gikk opp. Brannen utviklet seg svært raskt, sa han.

Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut til trevillaen med ni enheter etter å ha fått melding om brannen. Da var allerede huset overtent og det var sterk varmeutvikling. Røykdykkere tok seg inn etter slukkingsarbeidet hadde begynt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.