Seks personer kunne ha blitt blinde da de fikk en infeksjon etter en rutinebehandling på Stavanger universitetssjukehus, meldte NRK i april.

- Vi tar denne saken svært alvorlig. Vi beklager sterkt det som har inntruffet og den ekstra belastningen det har påført pasientene, sa overlege Kyrre Meberg ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) til NRK.

Les også: Tilbake med infeksjon etter øyebehandling ved St. Olav

Ingen mistet synet

Infeksjonene skjedde rundt juletider i fjor, og fylkeslegen har vært inne i saken. Seks personer, som hadde fått injeksjon av stoffet Eylea i øyeeplet, fikk betennelse. Det viste seg at sprøytene var infiserte.

De seks fikk den synstruende betennelsen endoftalmitt, men ingen mistet synet. Sykehuset har konkludert med at noe gikk galt da medikamentet ble overført til injeksjonssprøyten, ifølge NRK.

Endret rutiner

Sykehuset i Stavanger endret rutiner etter hendelsen. Før var det de ansatte ved øyeavdelingen som klargjorde sprøytene, men dette ansvaret ble overført til apoteket. Slik har det vært ved Oslo universitetssykehus i flere år.

Marit Fagerli, sjef for øyeavdelingen ved St. Olavs hospital, kjenner til saken fra Stavanger.

- Det dreier seg om samme pasientgruppe, men ikke samme medisin. Vi har Stavanger-saken i minne mens vi jobber med å finne årsaken hos oss, skriver Fagerli i en sms til Adresseavisen.