Det melder NRK mandag kveld.

I februar ble det offentliggjort at neste sesong av Anno vil finne sted i Trondheim. Nå kunngjør NRK at serien skal spilles inn i Erkebispegården.

Tilbake til 1500-tallet

I tredje sesong av Anno skrus tiden tilbake til 1537, året da erkebiskop Olav Engelbrektsson flyktet ut Trondheimsfjorden og etterlot seg St. Olavs skrin på Steinvikholm.

- På den tida står kirka sentralt, og derfor var det naturlig og oppsøke Trondheim og Erkebispegården for å høre om det var mulig å ha hovedbase der, sier produsent Ida Jørgensen i Strix til NRK.

Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR) anser dette som en mulighet til å vise frem Erkebispegården og Nidarosdomen.

- Ekstra utfordringer

Erkebispegården ble påbegynt på 1100-tallet, og er fredet. Strix, som produserer Anno for NRK, sier de vil ta hensyn under innspillingen.

- Det at Erkebispegården er fredet gir oss naturligvis noen ekstra utfordringer, men vi er jo vant til å forholde oss til den type reguleringer. Første sesongen gjorde vi i Bergen, og også der jobbet vi i et område med fredning, sier Jørgensen til NRK.

Innspillingen i Trondheim starter i august 2016.