Debatten om hvor en ny storbyhall skal ligge fortsetter.

Rådmann Morten Wolden har hevdet at plassering av storbyhall/Trondheim spektrum er grundig utredet.

Selv om det har kommet mye kritikk mot gigant-planene, så slo ordfører Rita Ottervik (Ap) nylig fast at storhallen skal bygges på Øya.

Nå vil derimot byutviklingskomiteen at bystyret tar en ny runde om lokalisering.

Vil ha bred vurdering

I forkant av torsdagens byutviklingskomiteemøte foreslo Trond Åm (V) at komiteen skulle vedta at bystyret ber rådmannen vurdere Sluppen som alternativ plassering av ny storbyhall.

Like før møtet startet ble det derimot bred politisk enighet om å foreslå at alle mulige plasseringer vurderes på nytt. Dette forslaget kom fra nettopp ordførerens parti; Arbeiderpartiet (Ap).

LES OGSÅ ADRESSA-LEDER: Nødvendig med en tenkepause på Nidarø

- Forslaget vårt fikk støtte fra de andre partiene. Vi ønsker en oversikt over alle mulige lokaliseringer for å få frem faktagrunnlaget, selv om vi fortsatt mener Øya er det eneste realistiske alternativet, sier Ferhat Guven (Ap) som leder komiteen.

Dette er vedtaket som byutviklingskomiteen ble enige om å foreslå for bystyret:

- Bystyret mener det vil være hensiktsmessig å få sammenstilt et oppdatert faktagrunnlag vedrørende utbyggingen av ny storbyhall som bystyret kan legge til grunn for sin beslutning. Denne saken må redegjøre for de ulike alternativene og deres praktiske og økonomiske konsekvenser slik at bystyret får en god forståelse av de realistiske alternativene.

Bystyret ber derfor rådmannen å se nærmere på følgende punkter:

- En oversikt over alternativ plassering av storbyhallen, herunder Sluppen og Sorgenfri. De alternativene som er utredet tidligere oppdateres med ny kostnadsoversikt. Oversikten må vise kostnader og konsekvenser ved de forskjellige plasseringene, herunder for eksempel kollektivdekning, trafikkavvikling og i hvor stor grad plasseringen ivaretar hensynet til idrett, kultur og messeaktivitet. I tillegg må oversikten drøfte om områdene er tilgjengelig for utbygging, og eventuelle rekkefølgekrav som ikke er finansiert.

- Et oppdatert faktagrunnlag for salgsgevinst ved en omregulering av Trondheim Spektrums areal til boligformål. Dette må også vise omkostningene dette vil påføre kommunen, eksempelvis ved riving av eksisterende anlegg og tilbakebetaling av spillemidler, og hvilke investeringer som går tapt ved riving av anlegget.

- Økonomiske konsekvenser for kommunen gitt at en omregulering av boligformål ikke vil fullfinansiere en storbyhall og hvilke konsekvenser dette vil få får kommunens investeringsbudsjett.

- Redegjøre for viktigheten av å samlokalisere storbyhallen med andre hallflater av hensyn til bruken av området som messeareal, driften av Trondheim Spektrum og for utbyggingskostnadene.

-  En drøfting av hvilken betydning det har at storbyhallen samlokaliseres med de eksisterende hallene for byggekostnader, den økonomiske og praktiske driften av Trondheim Spektrum og for bruken av området til messer.

- En oversikt over eventuelle private aktører som har meldt interesse for å finansiere og drifte et nytt anlegg.

- Bystyret ber rådmannen vurdere sannsynlig halltid for breddeidretten ved de   ulike forslagene hvor dagens hallkapasitet legges til grunn. Forventet tid tapt til messe-, konsert- og større idrettsarrangement skal tas med i vurderingen.

Godt fornøyd

Trond Åm som opprinnelig kom med forslaget var strålende fornøyd etter møtet og la selv ut følgende på Facebook: "Hurra, en enstemmig byutviklingskomite går inn for å se på flere alternativ plasseringer av ny storbyall!".

- Det er fortsatt politisk flertall for Øya, men nå ber vi i allefall om å få alle fakta på bordet. Bare slik kan vi jobbe for at det beste forslaget vinner frem tilslutt, sier Åm til Adresseavisen.

Trondheim spektrum, sett fra tårnet i Ilen kirke. Foto: Morten Antonsen