I snart én uke har det blitt laget plankestier over myrer og bruer over bekker langs Kvistingstien i Bymarka.

Kvistingstien går mellom Grønlia og Storheia, og er blant annet brukt en del under Topp7-turene som turistforeningen arrangerer i Bymarka.

Populær sti i gamle dager

Helge Grenne, friluftsforvalter i Trondheim kommune, sier at det er litt speiselt å arbeide med stien. Grunnen er at den var en av de første turstiene Trondhjems turistforening bygget ut. Turistforeningen har vært til stede i byen siden slutten av 1800-tallet.

- Denne stien var veldig populær fra gammelt av, men de siste tiårene har den blitt lite brukt. I det aller siste har den imidlertid fått ny oppmerksomhet på grunn av Topp7-turen som turistforeningen arrangerer, forteller Grenne.

Stort prosjekt

Utbedringen er en del av et større prosjekt med forbedring av stier i Bymarka som ble startet i 2014. Strekningen som er utbedret i denne omgang er rundt 600 meter lang.

Totalt skal imidlertid seks kilometer sti ved Storheia og Grønlia få en overhaling når prosjektet er ferdig. Det er Trondheim kommune, Trondhjems turistforening og fylkesmannen i Sør-Trøndelag som står bak prosjektet.

Vil sette ny standard

Grenne forteller at stien forbi Kvistingen er spesielt forseggjort.

- Det er et imponerende arbeid som er lagt ned. Vi har en ambisjon om å gjøre hele storheiastiprosjektet til et slags forbildeprosjekt. Vi hiver ikke bare ut plank på myrene, det er mer bevisste valg av materialer og byggemetoder enn tidligere. Håpet er at vi kan bruke dette som en bakgrunn for vurdering når vi skal ta til med nye stiprosjekter, sier Grenne.

foto
Kvistingstien går gjennom et naturreservat, og noe av poenget med å oppgradere stien er å få folk til å holde seg til denne og ikke forstyrre områdene rundt unødig. Foto: Jan Morten Wasskog
foto
Det lags også bruer over bekkene på strekningen. Foto: Jan Morten Wasskog