Klokka 03.40 natt til søndag ble en 21 år gammel student funnet død i vannet ved Trondhjems sjøfartsmuseum. Det var letemannskap fra Røde Kors som fant studenten.

- Han er bosatt i Bergen, men opprinnelig fra Østlandet. Han besøkte venner i Trondheim, forteller politiførstebetjent Christian Eriksen ved spesialavsnittet ved etterforskningsseksjonen på Sentrum politistasjon.

Ingen sammenheng

Klokka 13.15 søndag ettermiddag ble en 65 år gammel mann tatt opp av redningsdykkere ved Bakke bru.

- Han var bosatt i orkdalsregionen, men hadde bodd på Østlandet tidligere. Han var også på besøk i Trondheim, sier Eriksen.

Ut fra politiets opplysninger er det to forskjellige saker som ikke har sammenheng med hverandre, utover det at de har lignende hendelsesforløp.

foto
Den 21 år gamle studenten var på besøk i Trondheim. Etter en leteaksjon ble han funnet død ved Trondhjems sjøfartsmuseum natt til søndag.

- Innhenter elektroniske spor

Politiet etterforsker begge hendelsene, men foreløpig kan de si lite om hva som skal ha skjedd. Så langt tyder det ikke på at noen av dem er utsatt for en kriminell handling.

- Det er mye som tyder på at det er snakk om ulykker, sier Eriksen.

Studenten fra Bergen ble meldt savnet klokka 17.15 lørdag ettermiddag. Kameratene var sist gang i kontakt med 21-åringen rundt 01-tida natt til lørdag. Da kom han bort fra kameratene.

- Vi har snakket med personene som han var sammen med kvelden i forveien, og vi har forsøkt å spore bevegelsene. Vi innhenter relevante elektroniske spor, forklarer Eriksen.

Funnet flytende i elva

Ifølge politiet er telefonen til den avdøde registrert ved en basestasjon senere natt til lørdag, men den har siden vært avslått. Eriksen sier at det også jobbes med kameraovervåkning som kan gi informasjon om hva som har skjedd.

Mindre enn et halvt døgn senere var det en 65 år gammel mann som ble funnet flytende i Nidelva. Han ble bekreftet død etter kort tid. Det er ukjent hvor lenge han hadde ligget i elva.

- Våre opplysninger tilsier at han var alene da hendelsen skjedde. Vi har snakket med folk rundt ham og vi forsøker å kartlegge hans bevegelser også, sier Eriksen.