Flere lesere sier sin klare mening på adressa.no, etter de siste dagers oppslag om at Trondheim er en sykefravær-versting, og at politikerne har vært sjokkert over sykefraværet i 15 år.

«Nå må politikerne i Trondheim kommune, etatslederne og fagforeningslederne for dem som arbeider i helse og omsorgssektoren komme med en endringsplan,» skriver Arne Just Lund.

Han mener de fleste ansvarlige lederne fra topp til mellomnivå må evalueres, fjernes eller omskoleres.

LES OGSÅ (PLUSS): Nå har politikerne vært sjokkert over sykefraværet i 15 år

Lederproblem

«Unormalt sykefravær er først og fremst et lederproblem. Når ekstremt høyt sykefravær blir normalt må lederne skiftes ut» skriver Lund.

Han mener dette blir det gjort alle andre steder, med unntak av enkelte kommuner med svak sektorledelse.

«Er det mangel på ressurser må lederne sørge for at nødvendige ressurser blir stilt til rådighet. Dårlige ledere skylder ofte på for lite ressurser og gjemmer seg bak dette. Det må det bli slutt på i Trondheim kommune» skriver Arne Just Lund.

LES OGSÅ (PLUSS): Trondheim er sykefravær-versting

Arbeidsmoral

Flere mener det høye sykefraværet har med ledelse å gjøre.

«Dette ser mere og mere ut som et lederproblem, lurer veldig hvordan ledere blir ansatt i Trondheim Kommune? Er det på kompetanse eller er det partiboka som teller?» spør Jarl Einar Skålvik.

Andre innlegg peker på andre årsaker.

«For litt siden påpekte Adressa at sykefraværet i Norge var dobbelt så høyt som i Sverige. Trondheim er igjen en av verstingene i Norge. Dette har med arbeidsmoral å gjøre!!» skriver Geir Johansen, mens Knut Teigen mener fraværet skyldes alt fra bakrus til giddalause.

Grunnbemanning

I et debattinnlegg, som bare er skrevet under med fornavnet Geir, kritiseres kommunalråden for ikke å vite hva man skal gjøre, selv etter årevis med skyhøyt fravær.

Han spør hva som er gjort siden forrige gang slike tall ble fremlagt, og savner konkrete tiltak.

«Øk grunnbemanningen, reduser belastningene ved å alltid være for få på jobb» er Geirs forslag til løsning.

Delta selv i debatten om sykefravær ved å skrive innlegg under denne artikkelen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.