Har du merket at stadig flere legger ut bilde av sine kvinnelige attributter på sosiale medier? Amerikanske Jen Selter har blitt verdenskjent for sine «buttselfies»/ «belfies» av sin veldreide bakdel. Hun har 3,4 millioner følgere på Instagram hvor hun legger ut bilder av treningsregimet som må til for å få den spretne rumpa.

Nå er fenomenet i ferd med å komme til Norge. Stadig flere treningsglade jenter legger ut bilde av sine former.

- Positivt med rumpebilder

Ingrid Haave Avelsgaard er fysioterapistudent i Trondheim, bikinifitness-utøver og har over 10 000 følgere på Instagram. Der legger hun i stor grad ut bilder av trening, kosthold og kroppen sin.

- Trening er en stor del av livet mitt, og da er det naturlig med bilder fra det. Det kan være litt tilfeldig hva jeg legger ut, men etter at jeg fikk flere følgere, så har jeg blitt litt mer tilbakeholden. Jeg vil ikke påvirke unge jenter slik at de får en spiseforstyrrelse. Jeg vil at folk skal ha et sunt forhold til trening og kosthold, sier hun.

Hun poster som regel ett eller flere bilder om dagen. Det kan være alt fra en Oreo-kake til en posering på et treningsstudio. Nylig la hun ut en buttselfie.

- De siste årene har det blitt mer muskler, lår og rumpe. Det har blitt greit med kvinnelige former. Det er en positiv endring fordi før skulle man bare være tynn. Nå trener man for å bli sterkere, og ikke for å bli syltynn, sier hun.

- Vil bli mer buttselfies

Buttselfie-bildet la hun ut etter å ha blitt inspirert fra noen andre på sosiale medier.

- Jeg tror det blir mer og mer av sånne «belfies». I stedet for å ta bilde av ansiktet, tar man av rumpa. Jeg synes det er litt artig og litt ironisk. Det viser i alle fall at styrketrening er mer og mer populært, sier bikinifitness-utøveren. Hun deltok for første gang i konkurranse i vår, og debuterte med en tredjeplass i Sandefjord Open.

Norgesmester i bikinifitness, Eileen Kvaale Røst, deler treningshverdagen sin med 6500 følgere på Instagram, og hun er opptatt av å vise hva man faktisk kan få til i løpet av relativt kort tid.

- Jeg har alltid vært spinkel, men jeg ønsket å vise at det er mulig å legge på seg vekt, og likevel se sunn ut. Man kan strebe etter et sunnhetsideal uten å være opptatt av tall på vekta, mener trondheimsjenta.

- Vil vise frem resultatet

Hun mener at det er en klar trend på sosiale medier at nå skal muskler, kurver og former vises.

- Jeg har venner som er lærere som sier at ungdom streber etter å ha rumpe som fyller ut buksene i stedet for å ha lår som er noen pipstilker. Bare i løpet av ett år har det snudd i denne retningen, og det synes jeg er kjempebra, sier Kvaale Røst.

LES KOMMENTAR: Jeg trener, ergo er jeg

Buttselfies har også blitt mer og mer vanlig på sosiale medier ifølge Kvaale Røst.

- Det har blitt en trend at nå er det flott å ha en stor rumpe. Det ligger som regel mye arbeid bak og det vil man gjerne dokumentere. Man må trene hard styrke og spise mye mat for å kunne forme kroppen slik. Det er ikke noe man kan slanke seg til, understreker hun.

foto
Ingrid Haave Avelsgaard fra Stjørdal er stolt av kroppen sin, og er ikke redd for å vise den frem til sine 10 000 følgere på Instagram. Foto: instagram @ingridha
foto
Fysioterapistudenten mener det har blitt mer stuerent med muskler på jenter. Foto: instagrambruker @ingridha
foto
Amerikanske Jen Selter blir kalt dronningen av buttselfie, ikke uten grunn. Foto: instagrambruker @jenselter
foto
Selter deler daglig bilder av sine former. Foto: instagrambruker @jenselter