Klokken 12.27 torsdag meldte Trøndelag politidistrikt på Twitter at en bil hadde kjørt ned et rekkverk ved Ravnkloa.

- Politiet er på stedet. Ingen personskade, skrev operasjonssentralen.

Ulykken skjedde i Ravnkloa i Trondheim. Taxien endte opp med fronten halveis nede i trappa som går fra fortauet i svingen Munkegata/Fjordgata og ned på platået foran Fiskhallen.

- Må ha trodd det var vei der

- Vi hørte bare et brak. Bilføreren må ha trodd det var vei der, sier et vitne på stedet til Adresseavisen.

Operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt opplyser at patruljen på stedet beslagla førerkortet til sjåføren etter hendelsen.

- Han var alene i kjøretøyet, sier operasjonslederen, og legger til at Trondheim bydrift er varslet slik at de kan sette i stand rekkverket som ble ødelagt.

Les også: Denne karen tok en spansk en ved Sirkus

Tvilende til sjåførens forklaring

Krimvaktleder Wenche Johnsen ved Trøndelag politidistrikt opplyser at taxisjåføren har gitt en forklaring på det som skjedde til patruljen.

- Han har opplyst at han måtte gjøre en unnamanøver fordi det kom en bil i mot, men vi stiller oss litt tvilende til den forklaringen på grunn av sporene på stedet. Det spørs om det er en «Eli Hagen» som er tatt her, sier Johnsen, og sikter til episoden 15. november 2001 da Eli Hagen, kona til Carl I. Hagen, kjørte ned slottstrappas 17 trinn.

Les også: Trodde trampoline var kumlokk, ødela bilen for flere tusen

Eli Hagen tok da helt feil av veien ned fra slottsplassen etter å ha sluppet av ektemannen, som skulle delta på den årlige stortingsmiddagen på Slottet.

Adresseavisen har vært i kontakt med Norgestaxi for å en uttalelse fra drosjesjåføren, men har foreløpig ikke fått dette.

Krimvaktlederen opplyser at drosjesjåføren kom kjørende i retning Olav Tryggvasons gate da episoden skjedde.

- Hvis noen har sett hendelsen idet han kjørte ned trappa, så kontakt oss gjerne. Per nå har vi ikke mange vitner, sier Johnsen.

Like etter hendelsen i trappa, fikk politiet også melding om en kjedekollisjon i Fjordgata like ved der drosjen sto «parkert».

Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: adressa.no-tipser

Kjører for Norgestaxi

- Bilen kjører for Norgestaxi. Jeg har snakket med personen som er innehaver av drosjeløyven, men han visste ennå ikke hva som hadde skjedd da han ikke hadde snakket med bilfører. Jeg vet at bergingsbil er tilkalt og at politiet er på stedet, sier Ketil Heggelien som er ansvarlig for salg for Norgestaxi i Trondheim til Adresseavisen like før klokken 13.00.

For nesten nøyaktig 11 år siden, var en annen taxi fra Norges Taxi involvert i en lignende hendelse ved NTNU på Gløshaugen. Denne saken kan du lese om her.