Det er trafikkteamet ved Sentrum politistasjon i Trondheim som nå etterforsker sykkelsaken. Bilisten som var involvert i hendelsen i Osloveien i går formiddag er fortsatt ikke funnet.

- Vi jobber med noen spor og har fått noen tips, men er takknemlig hvis publikum har opplysninger å komme med. Hvis noen har sett noe eller hørt noe, så ta gjerne kontakt med politiet på telefon 02800, sier Frank Nygård, som er leder for trafikkteamet.

Brudd i skulderbladet

Det var tirsdag formiddag at Norges OL-håp, Cecilie Gotaas Johnsen, gikk i bakken i Osloveien i Trondheim etter at en bil skal ha bråbremset foran henne. Bilisten stakk fra stedet. Gotaas Johnsen var tirsdag til røntgen, og i en SMS til Adresseavisen tirsdag kveld bekreftet hun at det var påvist et brudd i skulderbladet. Hun opplyste også at det er på samme sted som da hun ble operert sist.

John-Ivar Langtinn var øyenvitne til hendelsen. Han er bestemt på at det ikke var en ulykke.

- Dette var gjort med vilje. Bilen girte ned og stakk av etterpå. Det er galskap, sa Langtinn til Adresseavisen.

LES INTERVJU MED GOTAAS JOHNSEN ETTER ULYKKEN: Slik opplevde den OL-aktuelle syklisten ulykken

Minner om hjelpeplikten i loven

Politiet holder imidlertid alle muligheter åpne.

- Vi vet ikke om dette er en misforståelse eller ikke - det blir bare spekulasjoner. Vi utelukker verken det ene eller det andre. Men hvis det er slik som noen antyder - så er dette skremmende, sier Nygård.

I forbindelse med sykkelsaken minner teamlederen om hjelpeplikten i vegtrafikklovens paragraf 12, hvor det går frem at «enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade, og for øvrig delta i de tiltak som uhellet gir grunn til. Denne plikt har, om det er nødvendig, også andre som er i nærheten eller som kommer til stede».

- Under forutsetning at man har sett uhellet, så er denne hjelpeplikten sterk, sier Nygård.

Politiet mener at bilføreren som var involvert i hendelsen i Osloveien kjørte en sølvfarget Opel Astra Caravan stasjonsvogn.

- Bilen er trolig en modell fra 2005 og nedover - kanskje til 1997-98, sier Nygård.

Cecilie Gotaas Johnsen gikk i bakken i Osloveien i Trondheim tirsdag. Foto: Terje Svaan
Vil ha opplysninger: Fagleder for trafikkteamet ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Frank Nygård, vil gjerne ha tips fra publikum etter sykkelhendelsen i Osloveien tirsdag Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM, Adresseavisen
Undersøkelser: Her gjør politiet undersøkelser etter at den OL-aktuelle syklisten Cecilie Gotaas Johnsen ble skadd i Osloveien. Foto: Håvard Haugseth Jensen