23. juni er det klart for åpningen av den nye Strindheimtunnelen, som strekker seg fra Nyhavna til Strindheim.

- Dette blir en stor merkedag for alle trafikantene i byen. Også for myke trafikanter og de som bor langs gammelvegen, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

- Landets tryggeste tunnel

Tunnelen er 2,5 kilometer lang og skal avlaste Innherredsveien. Ifølge Statens vegvesen blir det landets tryggeste tunnel. Det er montert lys, vifter og sikkerhetsutstyr for 100 millioner kroner inne i tunnelen.

- Denne tunnelen er bygd i henhold til de nyeste kravene fra Direktoratet for sikkerhet og beredskap, så dette blir kanskje landets sikreste og tryggeste tunnel, har delprosjektleder Erik Østmo i Statens vegvesen tidligere uttalt til adressa.no.

Konkurs forsinket arbeidet

Strndheimtunnelen skulle egentlig åpne i februar, men arbeidet ble forsinket. Det danske selskapet KB Electrotech, som hadde totalentreprisen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal, gikk konkurs i oktober og la derfor ned arbeidet. Prosjektet ble påført ekstrautgifter på 40 millioner kroner på grunn av konkursen.

- Vi har jobbet knallhardt for å få på plass nye avtaler etter elektrokonkursen og er glad for at vi nå får til åpning før sommeren, sier Johnsen.

Aventi ble etter konkursen engasjert som entreprenør. De leverer styrkingssystemer og overvåkningssystemer, mens Bravida er underentreprenør for monteringsarbeidene.