Også i Beddingen på Solsiden blir det ny avdeling. Den tredje åpner på Værnes. Foto: Vegard Stolpnessæter

Mandag kunne adressa.no avsløre hvor Starbucks skal åpne sine tre nye avdelinger i Trøndelag. Det blir én på Trondheim lufthavn Værnes, samt én i Kongens gate i Trondheim og én på Solsiden.

Og meningene om Starbucks er mange. At den populære kaffegiganten kommer til Trondheim har vakt reaksjoner blant leserne, som på Facebook og i kommentarfeltet veksler mellom å hylle nyåpningen og forbarme seg over hva det vil gjøre med de lokale kaffebarene.

Skriv din mening i kommentarfeltet under saken.

De lokale kaffebarene

Flere av leserne forsvarer de lokale kaffebarene i Trondheim:

«Synd at slike store kjeder får innpass overalt. Er skråsikker på at mindre og gjerne lokale kaffebarer klarer å lage like god kaffe. I tillegg har små kaffebarer større muligheter til å skape individuelle og trivelige lokaliteter i sine kaffebarer», skriver en leser.

«Støtt heller de lokale kaffebarene i byen....isteden for å sponse grådige utenlandske selskaper. Kultur dette også eller.?»

Andre går på smaken:

«Nei, så lenge det finnes bedre alternativer som Dromedar, Kaffebrenneriet eller andre med en skikkelig kaffemaskin i nærheten, kommer jeg ikke til å kjøpe noe hos Starbucks. Synes ikke de har god kaffe».

Ventet lenge

Likevel er det flere som jubler over å endelig få den populære kjeden til Trondheim:

«JAAAAA!!! Har ventet lenge på dette!», skriver en leser, mens en annen hyller utvalget på kaffebaren:

«AAA, som sagt fordi dette er den eneste plassen i Trondheim jeg kan få decaf.kaffe som ikke bare er en kopp varmvann med decaf pulverkaffe i ei skål ved siden av !!!»

«Hell yeah, synes Starbucks iskaffe er enormt god! Velkommen skal de være!«»

Også på positiv-siden argumenteres det på smaksgrunnlaget

«Den absolutt beste kaffen Det glædes !! Velkommen.»

Skriv din mening i kommentarfeltet under saken.