Torsdag vedtok fylkestinget at det skal bygges et nytt skolebygg til 1,1 milliard kroner. Det blir en ny skole for 1100 elever, og en ny hall med tre hallflater og kapasitet til 2500 tilskuere.

Byggingen starter rett over påske, og Heimdal videregående starter opp i nye lokaler fra skolestart i august 2018, skriver Sør-Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

- Kjempeløft

- Dette vil bety et kjempeløft for både skolen og nærmiljøet, sier leder i Komite for opplæring og tannhelse i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Hanne Moe Bjørnbet (Ap).

Vedtaket i fylkestinget, som i år er flyttet til Hell i nordfylket, var enstemmig.

- Dette er en gledens dag for skoleelevene, ansatte og nærmiljøet. Det er først og fremst viktig fordi vi nå lager en kjempegod skole for elevene som skal gå der, for både idrettsfag, musikk, dans og drama, yrkesfag og studiespesialisering. Det er også viktig fordi skolebygget blir et kjempeløft for hele bydelen Kolstad, sier Bjørnbet i meldingen.

Kultur og idrett

- Dette er først og fremst et løft for elevene som skal gå på skolen, men også for hele bydelen. Spesielt fasilitetene for idrett og kultur blir veldig bra. Og så får vi en ny storstue for håndball, sier gruppeleder for Høyre, Henrik G. Kierulf.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik legger også vekt på alle kultur- og idrettstalentene Heimdal har produsert de siste årene, sist gjennom skiløperen Johannes Høstflot Klæbos mange gull i junior-VM.

- Dette er en stor investering og en av de største i denne perioden. Dette vil få store ringvirkninger for folk som bor i området, sier Sandvik i pressemeldingen.

- Det er ikke hver dag jeg er med på å slå én milliard i bordet, men dette kommer til å bli veldig bra, sier Rødts Tor Berg.