Trondheim Nye SOS Rasisme har hengt opp plakater av 25-åringen over store deler av Byåsen, der de henger ham ut som nynazist. Plakatene ble også hengt opp inne på området til Sverresborg skole.

Truer med svenske nynazister

Nå truer 25-åringen med aksjon, dersom ikke plakatene blir fjernet.

- 25-åringen har vært på skolen. Han snakket med skolesekretæren vår, og bebudet aksjon med svenske nynazister i morgen, sier Lars Kvendbø, fungerende rektor ved Sverresborg skole.

Alle plakater på skolens område er fjernet i løpet av dagen. Det har vaktmester og rektor selv sørget for.

- Men det henger fortsatt plakater på gjerder og stolper rundt omkring på Byåsen, og beskjeden var at dersom ikke disse blir tatt ned, vil 25-åringen aksjonere med likesinnede fra Sverige. Det skal ifølge 25-åringen være 40-50 nynazister på vei til Trondheim fra Sverige.

Adressa.no har ikke lykkes å komme i kontakt med talspersonen for gruppen torsdag kveld.

Informert alle elevene

Kvendbø har brukt store deler av dagen på å informere, berolige og trygge elevene.

- Jeg har vært inne i alle klasser. Mange av elevene har hørt om, eller var vitne til  konfrontasjonen mellom «Trondheim Nye SOS Rasisme» og «Den Norske Motstandsbevegelsen» sist søndag. Noen er også engstelige, fordi de har hørt at det er brukt kniv i hendelsene.

Rektoren har også hatt møter med politiet, som garanterer at de følger situasjonen og sørger for elevenes sikkerhet.

Lite imponert over antirasistene

- Jeg synes antirasistene holder et lavt nivå når de aksjonerer i et boligområde med skole, ungdommer og små barn.  Det hører ikke hjemme noe sted, og jeg håper de tar til vettet. Til nå er jeg ikke veldig imponert over dem, sier Kvendbø.

Han skjønner heller ikke hvorfor plakatene blir hengt opp på skolens område.

- Det virker lite gjennomtenkt og skaper bare unødig frykt, sier rektoren. Under normale omstendigheter kan vi vurdere å slippe til organisasjoner som jobber for en god sak, men det blir ikke aktuelt for denne gjengen, sier rektoren.