Transportkomiteen på Stortinget har avgitt innstilling i saken om trinn 1 av Fv 714 - den såkalte Lakseveien ut til Hitra.

- Sikrer fremdrift

Trinn 1 handler om strekningen mellom Stokkhaugen i Orkdal og Sunde i Snillfjord. Det er lagt opp til innkreving av bompenger i to automatiske bomstasjoner - en på Valslag og en ved Våvatnet. Innkrevingen vil skje i begge retninger, og det er lagt opp til at innkrevingen vil starte så raskt som mulig etter vedtaket i Stortinget 5. desember.

– Dette sikrer fremdriften av Lakseveien. Vi imøteser nå behandlingen av den videre utbyggingen i trinn 2, sier Hofstad Helleland.

Trinn 2 handler blant annet om den omstridte kryssingen av Åstfjorden med bru og tunnel under Mjøneshatten.

130 mill. til veitiltak i Trondheim

Det settes av en økning på 55 millioner kroner til trafikksikkerhetstiltak. Her prioriteres delfinansiering av sidevegstiltak, blant annet bruer på E6 ved Rosten.

Det settes også av 76 millioner kroner for å legge til rette for gående og syklende. Her prioriteres midler til gang- og sykkelveger langs E6 ved Rosten og forsering av E6 Klett – Heimdal.

– Dette er viktige tiltak i Sør-Trøndelag. Prioriteringene er et utslag av tilleggsproposisjonen regjeringen kom med for riksveiinvesteringer, sier leder av transportskomiteen Linda Cathrine Hofstad Helleland (H).