Trondheim parkering har registrert åtte tilfeller av hærverk på betalingsautomatene for piggdekkoblat, etter at ordningen ble satt i verk.

Bilistene betaler

De aller fleste som kjøper piggdekkoblat betaler med mobiltelefonen, eller kjøper sesongoblat og betaler via bank.

I tillegg er det utplassert seks betalingsautomater, i og rundt Trondheim, for bilister som foretrekker manuell betaling. Fire av automatene har blitt utsatt for hærverk, to ganger hver.

To ganger har denne automaten på Sandmoen blitt ødelagt. Foto: terje svaan

- Vi har skiftet glass to ganger på automatene ved E6 i Malvik, gamle E6 ved Sjølyst, på Sandmoen og Leutenhaven. Hver reparasjon koster mellom 10 og femten tusen kroner. Bare automatene på Klett og Flakk har fått stå i fred, sier Steinar Myhr, drifts- og kontrollsjef Trondheim parkering.

Regningen for å reparere automatene dekkes av inntektene fra det som kommer inn via piggdekkordningen.

Les også: 800 bøtelagt for piggdekkbruk

Må betale uansett

- At noen velger å gjøre hærverk skaper prakk for andre. Det er betalingsplikt selv om automaten ikke virker. Det er som å være i butikken, du får ikke med deg varene selv om kortet ikke virker, sier Myhr.

Trondheim parkering håndhever ordningen med piggdekkgebyr for kommunen. Foto: terje svaan

Les også: Nå må du punge ut for piggdekkene

Sist man hadde piggdekkgebyr i Trondheim var det en rekke innbrudd i automatene. På de nye automatene er det ikke myntinnkast, og da er det ikke lengre mulig å få med seg penger.

- Vi har hatt kunder som har kjørt fra Malvik inn til Leütenhaven for å betale, fordi automatene i Malvik ikke har fungert. Hærverket skaper prakk for bilister som vil gjøre det riktige, sier drifts- og kontrollsjefen Trondheim parkering.

Les også: Trondheim kommune driver bondefanging med sin måte å kreve inn piggdekkavgift på