NTNU starter en ny foredragsserie, åpen for alle. Målet er å nå ut med forskningen som skjer ved universitetet, til folk flest. Tirsdag er det premiere på foredragsserien NTNU kveld og først ute er professor Thomas Tybell ved Institutt for elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU. Han skal snakke om hva nano er, hva det kan brukes til og hvordan nanoteknologien kan endre virkeligheten vår. Og han har lovt å snakke på en måte slik at alle kan forstå.

LES OGSÅ: 250 millioner til bioteknologisenter

Kunnskap til byen

Randi Wenche Haugen er prosjektleder for foredragsserien NTNU kveld og lover fire foredrag i halvåret i mange år framover.

- Vi ønsker å formidle forskningen som skjer ved universitetet og som genererer kunnskap mange er interessert i, sier Haugen. Hun sier det er viktig for NTNU å bidra til den offentlige debatten med kunnskap, og dette er en måte å gjøre det på.

- Vi tror det er viktig at byen får ta del i kunnskapen som finnes ved NTNU, sier hun. Målet er å presentere et mangfold av forskningstemaer fra ulike fagmiljø. Premieren på foredragsserien skjer tirsdag på Dokkhuset og skal gi folk innsikt i nanoteknologi.

LES OGSÅ: Disse forskningsprosjektene får rekordbevilgning

Mange snakker om nano

- Nano er et tema som mange snakker om, og mange unge søker seg til studier i nanoteknologi. Men hvor mange vet hva nano er? spør Randi Wenche Haugen.

Foredragsserien fortsetter i slutten av februar. Da er temaet «Svalbard: Fra myter i midnattssol til forskning i polarnatt». I april er tittelen på NTNU kveld «Våryr? Om sexlivets mangfold hos dyr og mennesker»

LES OGSÅ: Denne forskeren får nye bein til å gro i kroppen din