En 29 år gammel kvinne ble i Sør-Trøndelag tingrett fredag varetektsfengslet i fire uker. To av ukene er med brev- og besøksforbud.

Kvinnen er siktet for å ha fremmet andres prostitusjon.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Hun reagerer selvsagt på at hun er pågrepet, sier kvinnens forsvarer Tore Angen.

Han anket fredag ettermiddag fengslingen.

- Bedrev salg av seksuelle tjenester

Kvinnen, som er av rumensk opprinnelse, ble ifølge forsvareren pågrepet i egen bopel.

- Hun har vært bosatt i Trondheim i kun et par uker, sier Angen til adressa.no.

Han bekrefter at to menn i tillegg til kvinnen ble fremstilt for varetekstfengsling i dag.

Den 29 år gamle kvinnen står som leietaker av et hus på Byåsen. Her skal en annen utenlandsk kvinne ha bedrevet salg av seksuelle tjenester. Politiet har funnet bilder egnet for sexsalg av den antatt prostituerte kvinnen på en minnepinne som var i 29-åringens besittelse.

Den antatt prostituerte kvinnen har et mobilnummer som er registrert på en adresse i Bergen. Den halliksiktede 29-åringen skal ha mottatt pengeoverføringer fra henne, mens hun bodde på Vestlandet.

- Fare for at hun drar til hjemlandet

Pengebeløpet er ifølge retten ikke særlig stort. Men sammen med de øvrige forholdene er overføringen ifølge dommeren en indikasjon på at 29-åringen er involvert i hallikvirksomhet.

Som begrunnelse for varetektsfengsling, peker retten på faren for at siktede rømmer tilbake til sitt eget hjemland.

«Hensett til at det straffbare forholdet kan synes å ha et internasjonalt preg, mener retten det er fare for at siktede både kan og vil unndra seg videre forfølgning.», heter det i kjennelsen.