Kvinnen, som også er i sektstiårene, er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Hun har erkjent at det var hun som påførte mannen brannskadene. Men de to har forskjellige forklaringer på hvordan dette skjedde, sier politiadvokat Mette Kollstrøm (bildet) ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Fornærmede skal ha fått kraftige brannsår i ansiktet.

- Mannen har forklart at hun helte kokende vann på ham. Kvinnen hevder imidlertid at hun skvettet sprit på klærne hans og holdt en lighter inntil etterpå. Vi vet ikke hvilken av forklaringene som stemmer, men har ikke funnet noen grunn til å tvile på kvinnens forklaring, forklarer Kollstrøm.

Krangelen og den dramatiske episoden skal ha funnet sted på samboerparets bopel i Trondheim fredag kveld. Først dagen etter ble ambulanse tilkalt, slik at mannen kunne fraktes til St.Olavs Hospital. Det var Akutt Medisinsk Kommunikasjonssentral (AMK ), som varslet politiet om hendelsen.

Kvinnen ble pågrepet av politiet lørdag formiddag.

- Hun avga forklaring og ble sluppet fri etterpå. Kvinnen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier Kollstrøm.

Det er ikke første gang kvinnen har gått til fysisk angrep på samboeren. Hun er tidligere domfelt for å ha utøvd vold mot mannen.