Bileieren kommer akkurat i det parkeringsvakten har lagt ei bot på vinduet til den feilparkerte bilen, forteller mannen som har filmet hendelsen. Det er da uoverensstemmelsen starter.

- Eieren slår boten ut av hånden til parkeringsvakten. Jeg sto ganske høyt oppe i etasjene og hørte at de kranglet. Stemmene hørtes ganske oppjaget ut, forteller mannen.

Det var onsdag denne uken at mannen observerte overensstemmelsen ved Solsiden i Trondheim. Mannen mener at parkeringsvakten bare gjorde jobben sin da han skrev ut boten.

- Jeg har forståelse for at folk kan reagere på en parkeringsbot hvis det er et tvilstilfelle, men ikke på denne måten. Det var åpenbart at dette var en feilparkering. Når man har gjort en feil må man ta konsekvensen av det, sier mannen.

- Få ubehagelige opplevelser

Direktør Stein Løberg i Trondheim parkering kjenner ikke denne konkrete saken, men sier at parkeringsvaktene generelt opplever få ubehagelige hendelser. Trondheim parkering skriver ut omtrent 50 000 parkeringsgebyr i året.

- Noen reagerer negativt, og det er forskjellige årsaker til det. Men vi har få ubehagelige opplevelser og det er få hendelser som havner i rettsapparatet, sier Løberg.

En del av opplæringen

Trondheim parkering anmelder alle saker der parkeringsvakter blir truet eller angrepet fysisk. Hvordan man skal håndtere krevende situasjoner er en del av opplæringen til parkeringsvaktene.

- De er vant til hvordan man skal håndtere slike situasjoner. De skal prøve å ha en defensiv holdning og ikke være den som fyrer opp under situasjonen, sier Løberg.