I halvannen time diskuterte han fremtidsrettede målsettinger med Helse Midt, Helse Nord, Helse Vest og Helse Sør-Øst i et møterom på Britannia Hotel i Trondheim.

- Møtet er viktig fordi en helseminister spiller på lag med helseregionene. Lederne har et stort ansvar med ganske detaljerte oppdrag fra meg. Jeg har møtt dem i dag for å bli kjent med dem og for å høre om deres hverdag, sier Jonas Gahr Støre.

Tett samarbeid

Den nyutnevnte helseministeren ønsket samtidig å dele sine forventninger om at helseforetakene vil arbeide systematisk med å få ned antallet pasientskader samt redusering av ventelister og antall fristbrudd.

- Tiden har fløyet. Dette er et stort felt med mange interessante arbeidsoppgaver. Jeg opplever at lederne er veldig engasjerte mennesker som er fylt av en følelse om at de har et viktig oppdrag. De forteller om arbeidet sitt for å forbedre helsetilbudet for norske pasienter, sier Støre.

Forebyggende arbeid

Fra Helse Midt-Norge RHF var administrerende direktør Gunnar Bovim og styreleder Marthe Styve Holte til stede. Helse Nord RHFs administrerende direktør Lars H. Vorland og styreleder Bjørn Kaldhol, Helse Vest RHFs administrerende direktør Herlof Nilssen og styreleder Oddvard Nilsen og Helse Sør-Øst RHFs administrerende direktør Bente Mikkelsen og styreleder Per Anders Oksum deltok også på møtet.

- De påpeker det som har vært viktig for meg fra dag én. At målet for Helse-Norge ikke er å behandle flest mulig på sykehus. De som trenger behandling skal få det, men målet med helsearbeid er å hindre at du kommer i en tilstand der du må på sykehus.

Fokus på skole

Støre mener det handler om å rette fokus mot folkehelse, primærhelsetjenesten, fastlegen og skoletjenesten.

- Skolehelsetjenesten må kunne se elevene tidlig nok til at begynnende helseproblemer blir tatt tak i allerede da, sier helseministeren.