Politiet fikk melding om utforkjøringen i General Bangs veg på Dalgård klokken 05.35 søndag morgen.

- Begge mennene er i 20-årene. Passasjeren er til undersøkelser på sykehuset. Skadeomfanget er ukjent. Når det er snakk om høy fart gjør vi alltid grundige undersøkelser, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

- Tar blodprøver av begge

Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Sjåføren hadde forlatt ulykkesstedet da nødetatene kom fram.

- Vi søkte etter ham med hundeekvipasje, og mannen ble funnet på sin bopel. Vi mistenker at det kan ha vært promillekjøring, og det blir tatt blodprøver av begge.

Innsatsleder Anders Bang Danielsen forteller om flere trafikkskilt og et autovern som har fått hard medfart i sammenstøtet.

- Vi antar at det har vært store krefter i sving. Det er nok grunn til å anta at det har vært forholdsvis høy hastighet. To-tre skilter er meid ned, og man ser at en del av stolpene som skal holde rekkverket er delt. Så det har vært et kraftig sammenstøt.

- Har nok gått altfor fort

Søndag morgen er ulykkesgruppa til Statens vegvesen kalt ut til stedet.

- Det er blant annet for å prøve å finne ut nærmere hvilken hastighet bilen har holdt. Derfor lar vi åstedet være som det er inntil videre, sier Bang Danielsen.

Lørdag og natt til søndag har det snødd en del i Trondheim, og enkelte steder i høyden har snøen rukket å legge seg i veibanen. Innsatslederen mener imidlertid ikke føret kan forklare ulykken.

- Vi kjørte utrykning hit, og det var greie kjøreforhold. Skulle det være glatt, er det førers ansvar å tilpasse farten. Her har det nok gått altfor fort, slik vi vurderer det så langt.

foto
Personbilen havnet i autovernet og fikk store materielle skader. Foto: Joakim Slettebak Wangen
foto
Politiet undersøkte bilen etter sammenstøtet. Foto: Joakim Slettebak Wangen
foto
Statens vegvesen ble også kalt ut til stedet. Foto: Joakim Slettebak Wangen
foto
Personbilen røsket med seg skiltet som sto midt i rundkjøringa om lag 30 meter lenger opp i gata. Foto: Joakim Slettebak Wangen