For 97. året på rad arrangerer Adresseavisen og Kirkens Bymisjon juleinnsamling for familier og enkeltpersoner som har det vanskelig økonomisk. De innsamlede midlene går til gavekort i ulike matvarebutikker. I år er det gjort noen praktiske endringer i forhold til tidligere.

- Endringene fører blant annet til at de som får innvilget sin søknad, vil motta gavekortet tidligere enn årene før. Det sier Dag Aakre som er daglig leder for Kirkens Bymisjon.

Nye frister

Søknadsfristen for å søke om støtte er i år endret til 30. november.

-Tidligere har søknadsfristen vært 7.desember. Dette førte til at mange fikk gavekortene tett opp under julen. Meningen med gavekortene er jo at de skal brukes til julehandelen. Og den starter jo tidlig, sier Aakre.

Utdelingen av gavekortene skal etter planen begynne 14. desember i år. Kirkens Bymisjon har i samarbeid med menighetene i Trondheim ansvaret for å behandle alle søknadene som kommer inn. I 2010 mottok de til sammen 1200 søknader.

- Dette året har vi har ansatt en person som skal være ansvarlig for juleinnsamlingen fra Kirkens Bymisjons side. Når noen har ansvar og oversikt, blir prosessen lettere og mer oversiktlig for alle parter, forklarer Aakre (bildet).

En annen endring som er gjort i årets juleinnsamling er at alle søkere vil få tilsendt et brev i posten, uavhengig om de mottar gavekort eller ikke.

- Alle skal få svar på søknaden sin, uansett om den er innvilget eller ikke. Dette er nytt i år, sier Aakre.

Tidligere har søkere som har fått avslag, aldri mottatt noen skriftlig beskjed om dette. - Nå slipper søkere å vente like lenge. Allerede i midten av desember vil alle søkere få svar.

Positiv

Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen er positiv til endringene som er blitt gjort i forbindelse med juleinnsamlingen.

- Vi arrangerer juleinnsamlingen for å gi en håndsrekning til enslige og familier i byen som har dårlig råd. Derfor er det bra at søkere mottar gavekortene enda tidligere enn før.

Blix er glad for at trønderne er gavmilde. I fjor ga bedrifter og privatpersoner over 1,5 millioner kroner. Men han understreker at ikke alle søkere kan regne med å få et gavekort.

- Gavekortene er det ingen som har krav på. Vi håper at flest mulig gir, slik at de som trenger det mest får hjelp, sier han.

Gode endringer. Leder for Kirkens bymisjon, Dag aakre beskriver årets endringer som positive. Foto: Ivar Mølsknes