Foto: FAKSIMILE TV2

Ifølge leder i OMOD sentralt, Akhenaton de Leon, skal en av tegningene vise en ansatt i Sør-Trøndelag politidistrikt som befinner seg i en gryte.

Rundt denne gryta skal det stå det som forestiller afrikanske kannibaler.

Mangler reaksjoner

De Leon bekrefter overfor adressa.no at de nå har sent et brev til Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killingren der de forlanger en redegjørelse for bildene.

OMOD spør i brevet hvordan bildene har havnet på veggen, og hvorfor ingen har tatt initiativ til å fjerne dem. I brevet tolker OMOD dette dit hen at disse bildene er en naturlig del av hverdagen i Trondheim, og skriver blant annet:

«Mangelen på reaksjoner på disse bilder synliggjør hvor innsensitiv etaten er i forhold til åpenbart rasistiske og islamofobiske bilder. For å sette ting i perspektiv – ingen ved politidistriktet, fra politimesteren til rengjøringsassistenten ved kantinen, har reagert og funnet å fjerne bildene. Vi må således tolke det slik at disse bilder, som vi mener er klart rasistiske og islamofobiske, inngår som en naturlig del av hverdagen til de ansatte ved politidistriktet. Den ene har endog vært stilt opp innrammet med andre prisverdige bilder».

OMOD spør seg videre hvilke signaler politiet sender ut til besøkende i kantina og også til folk som beveger seg i arresten.

- Vi kan trygt si at de ansatte ved Trondheim politidistrikt har et alvorlig holdningsproblem. Vi håper at alarmen nå går av hos JD, og at alt arbeidet i forhold til politiets rolle i et multietnisk samfunn kvalitetssikres, skriver Akhenaton de Leon i brevet.

Fjernet nå

- I dag ser vi at enkelte kan føle seg støtt eller misforstå tegningen, og derfor fjernet vi den for en uke siden, sier fungerende politimester Toralf Pedersen til TV2 i kveld angående tegningen i kantina.

Pedersen hadde under intervjuet med TV2 ikke hørt om tegningen i arresten. Den ble umiddelbart fjernet.

- Fordi dette ikke skal være uttrykk for vårt syn. Har tatt opp tegningen i arresten med seksjonen, og denne saken tar vi internt, Pedersen.

Foto: Foto: Kjell A. Olsen
Foto: KJELL A. OLSEN
Leder i OMOD sentralt, Akhenaton de Leon, synes det er utrolig at politiet har slike bilder. Foto: SCANPIX