Det har blitt en jungel av sjekkeapper på markedet. Den mest kjente appen er Tinder, som har omtrent 50 millioner brukere. Det er flere apper som puster Tinder i nakken. Sjekkeappen Happn ble lansert januar 2014 og har 23 millioner brukere.

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

250 000 norske profiler

Happn lar deg få se hvilke personer du har krysset «path» med i det virkelige liv. Du vil også få se hvem som har gått forbi deg i løpet av dagen, hvor det skjedde og hvor mange ganger dere har passert hverandre den siste uka. Hvis du er betatt av mannen som trener på samme gym som deg, så kan du sjekke om han er på Happn.

Pressekontakt Arvid Linder ved Happn forteller at de har 250 000 norske brukere. Det er flest av alle landene i Norden.

- Det er vanskelig å si noe om spesifikke byer, og av de 250 000 brukerne er om lag 130 000 basert i Oslo, sier han.

Sjømann og lærer

Adresseavisen spurte Happn hvilke profiler som er mest populær i Trondheim. Svaret viste seg å være 29 år gamle Paul fra Snåsa og 24 år gamle Marit fra Molde. Nå bor de begge i Trondheim. Han er sjømann, mens hun er lærerstudent og miljøarbeider ved siden av.

1. Hvor lenge har du vært på Happn?

Paul: Cirka 1,5 år.

Marit: Om lag 1,5 år.

2. Hva tenker du om at du er den mest populære mannen/kvinnen i byen på Happn?

Paul: Det var veldig overraskende, men samtidig litt artig. Jeg får ta det som en kompliment.

Marit: Jeg har ikke så mange tanker om det. Men jeg synes det er hyggelig da! Og veldig overraskende.

3. Hva er nøkkelen til suksess? Har du noen gode profilråd?

Paul: Det har jeg ikke noe veldig godt svar på. Men det handler jo mye om førsteinntrykk når man skal ha match. Dersom man har et fint bilde der man smiler og ser glad ut, er vel mye gjort.

Marit: Suksess er vel når du møter noen som gjør at du vil slette appen? Kvalitet fremfor kvantitet. Men dropp duckface og altfor mye posing og fleksing på profilbildene. Heller ta et bilde hvor du smiler og ser naturlig ut. Og kanskje vis dine interesser gjennom bildene. Men ikke ha profilbilde av kun én bil.

Paul er Trondheims mest populære på sjekkeappen Happn. Han tar det som en kompliment.

4. Hva slags type bilde og profiltekst har du?

Paul. Jeg har bare noen vanlige bilder av meg selv, et bilde av meg og pappa på fisketur og ett bilde fra ferie i Thailand. Som profiltekst står det bare at jeg er sjømann.

Marit: Jeg har bilder hvor jeg smiler og er i forskjellige situasjoner jeg trives i, som på reise og på fjellet. Jeg har ikke skrevet noe profiltekst.

5. Bruker du appen mye og hva er formålet ditt med bruken?

Paul: Egentlig ikke. Det blir kanskje noe man går innpå når man kjeder seg og ikke har noe annet å gjøre. Formålet er jo å finne noen man har en god tone med og hvor det kanskje kan bli noe litt mer seriøst. Verktøy som Happn og Tinder er jo for øvrig en fin måte å møte folk på når man har blitt litt eldre og ikke er så mye på byen lengre.

Marit: Jeg brukte den litt i starten da det var nytt og spennende, men nå er det kanskje ikke like gøy lengre. Det blir mye det samme, så det siste året har jeg bare vært innom en sjelden gang. Jeg lastet ned appen fordi jeg var nysgjerrig, ikke med et mål om å date eller å finne meg en kjæreste. Jeg synes også det er et interessant fenomen, og det er gøy å se hvordan folk fremstiller seg selv.

Marit er Trondheims mest populære på sjekkeappen Happn. Hun forteller at hun synes det er veldig hyggelig og overraskende.

6. Har du møtt noen av matchene på date og hvordan har det gått?

Paul: De datene jeg har vært på har alle vært hyggelige. Det har vært god kjemi, men det har aldri blitt noe mer seriøst ut av det.

Marit: Jeg har møtt et par stykker til uformelle dater, som gått tur, tatt kaffe osv. Det har vært hyggelig, men ikke full klaff. Det var også en jeg møtte flere ganger, men vi er bare venner nå.

7. Har du opplevd noen ubehageligheter? Kan du komme med eksempel på meldinger som har vært drøye?

Paul: Jeg har aldri opplevd noe jeg synes er ubehagelig. Jeg har fått melding hvor det bare sto «Sex?» Det ble det for øvrig ikke noe av.

Marit: Jeg har ikke opplevd noen ubehageligheter eller drøye meldinger. Det er veldig mange av dem som ikke har vært på slike apper selv, som tror at det er mye av dette, men det er i hvert fall ikke min opplevelse. Jeg tror kanskje man kan slippe unna endel slibrige meldinger ved å unngå å matche med personer som har veldig utfordrende bilder eller ved å ikke ha utfordrende bilder selv. Dette gjelder selvfølgelig både jenter og gutter.

8. Hvor mange av matchene tar faktisk kontakt?

Paul: Ut fra min erfaring er det få matcher man faktisk ender opp med å møte. Dette har vel litt med å gjøre at folk flest er dårlig til å ta initiativ, inkludert meg selv.

Marit: Det er faktisk overraskende få man snakker med, det blir oftest bare med et «crush» og så snakker man ikke sammen. De fleste samtalene ebber også fort ut.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.