Juleinnsamlingen er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Adresseavisen. De innsamlede midlene går til personer som har en vanskelig økonomisk situasjon.

– På vegne av 1454 voksne og 973 barn har vi mottatt 1000 søknader om en ekstra håndsrekning i juletiden, sier daglig leder for Kirkens bymisjon, Dag Aakre til adressa.no.

1000 får gavekort

Alt tyder på at alle søkere vil få innvilget sin søknad etter de satser og retningslinjer som gjelder for 2011.

– Det er viktig å nevne at enkelte søknader er av ulike grunner lagt til side. Det kan være fordi søknaden er ufullstendig utfylt, eller fordi søker ikke holdt søknadsfristen. Beboere på asylmottak og personer som bor et annet sted i Norge, faller ikke innenfor retningslinjene for tildeling.

Verdien på gavekortene som nå er utsendt er noe lavere enn tidligere år. Nedjusteringen er gjort fordi flere skal få.

– Enslige og par vil få et gavekort på 800 kroner. Familier med barn under 18 år vil få to gavekort med en sammenlagt verdi av 1600 kroner, forklarer Aakre.

Færre søkere enn i fjor

I fjor mottok Kirkens bymisjon cirka 1200 søknader. Aakre tror at søknadstallene i år er lavere på grunn av tidligere søknadsfrist.

– I 2010 var søknadsfristen 7. desember. I år ble den endret til 30. november.

Aakre forklarer at søknadstallene for 2010 var spesielt høye, sammenlignet med årene før.– Antallet søknader har steget jevnt over flere år, men dette året har det gått litt ned. Vi håper at givergleden er stor, og at det innsamlede resultatet når opp i minst 1,2 millioner kroner, avslutter han.

Fattige i verdens rikeste land

Ifølge Kirkens bymisjon lever 70 000 barn i Norge i fattigdom. Redaktør for Adresseavisen, Arne Blix synes det er viktig å hjelpe de som trenger det i Trondheim.

– Selv om vi lever i verdens rikeste land viser søknadstallene og statistikker at det fortsatt er mange familier som har behov for økonomisk hjelp. Så lenge det er slik, vil juleinnsamlingen fortsette framover.

Blix legger til at det er viktig at de som har mulighet gir, slik at de som har det vanskelig i julen får det litt lettere.

Foto: Ivar Mølsknes
Kirkens bymisjon har sendt ut gavekort til alle som har søkt. Foto: Ivar Mølsknes