To sykler til en samlet verdi av 56 000 kroner ble onsdag morgen stjålet fra Sykkelsenteret i Ila i Trondheim. Nå er de imidlertid kommet til rette igjen, ifølge Lars Jakob Furunes hos Sykkelsenteret.

Sykkel til 40 000

To mørkkledde menn i tyveårene ble observert med brekkjern idet de forlot Ila i retning sentrum etter innbruddet, og politiet rykket ut for å finne de to.

De to terrengsyklene var av merket Giant, den ene med en prislapp på hele 40 000 kroner.

- Sykkelen til 40 000 kroner hang utilgjengelig til, så gjerningspersonene har tatt seg forbi flere sykler og hentet den ned fra veggen, sa Lars Jakob Furunes hos Sykkelsenteret onsdag.

Observert av ansatt

Nå kan han altså fortelle at begge er funnet og beslaglagt av politiet.

- Sykkelen til 40 000 kroner ble gjenkjent av en av de ansatte, som fikk øye på en person som syklet fra Lade til Solsiden. Da ringte vi politiet, som rykket ut og arresterte mannen, sier Furunes.

Den andre sykkelen ble ifølge Furunes funnet enten i går kveld eller i morges, og også i den forbindelse ble en person arrestert.

Erkjenner heleri

Kriminalvaktleder Ole Skibnes ved Sentrum politistasjon bekrefter at syklene har kommet til rette.

- Vi pågrep en person i går etter at en av de ansatte selv varslet fra. Mannen har erkjent heleri, og sykkelen er den samme, bekrefter Skibnes til adressa.no, som ikke kan si nøyaktig hvordan den andre sykkelen ble funnet.

- Må vise bort folk

Lars Jakob Furunes mistenker at gjerningsmennene stammer fra narkotikamiljøet i byen.

- Vi ligger i et delvis belastet nabolag, og vi ser jo at det stort sett er de samme personene som beveger seg rundt butikken og kikker inn. Vi har også måttet vise bort et par stykker tidligere, sier han.

Nå vil butikken rydde opp etter ruteknusingen, før de vil sikre vinduet og butikken ytterligere for å unngå innbrudd.

For andre gang på sju måneder har sykkelbutikken i Ila blitt utsatt for innbrudd. Foto: Ståle Langørgen