En kvinnelig paraglider (24) er kjørt til St. Olavs Hospital etter en fallulykke ved gressletten under Kjerringberget i Korsvika. Politiet fikk melding klokka 17.41 tirsdag ettermiddag.

- Hun har fått noen bruddskader, men er ikke livstruende skadd, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var 7-8 paragliderpiloter som holdt på med trening i Korsvika i dag. De hadde holdt i noen timer da ulykken inntraff.

- De hopper ut fra Kjerringberget, og seiler deretter ned til denne gressletta. Kvinnen skal ha falt fra ca 10 meters høyde, og paraglideren hennes ble sittende fast i et tre, opplyser Kimo.

Besvimte da hun traff bakken

Innsatsleder Ole Petter Ustad i Sør-Trøndelag politidistrikt sier til Adressa.nos reporter på stedet at kvinnen er en erfaren paragliderpilot.

- Vitner sier at hun falt fra mellom 10 og 15 meter. Hun besvimte da hun traff bakken, men kom til bevissthet etter kort tid. Hun hadde fått trøbbel under landing.

Hun har trolig skader i bekken, rygg og armen og klaget på smerter til helsepersonell på stedet.

Fikk en spinn på vingen

Paragliderpilot Frode Løtvedt var til stede i Korsvika i Trondheim da ulykken inntraff. Han har fløyet i ti år og har 1600 turer på samvittigheten.

- Det som trolig har skjedd er at ene vingen har fått en spinn og hun gikk i bakken. Man kan treffe bakken i stor hastighet dersom noe sånt skjer, sier han.

Han forteller at det ikke var mye vind i Korsvika i ettermiddag, men vindretningen er slik at det kan oppstå turbulens fra trærne.

1800 paragliderpiloter i Norge

Fagsjef Arne Hillestad ved Norges luftsportforbund opplyser at det var Nidaros paragliderklubb som hadde trening i Korsvika i ettermiddag. Han presiserer at det er få ulykker i denne sporten.

- Det hender vi har noen ulykker, men det er sjelden alvorlige ulykker. Vi har 1800 medlemmer, og de flyr nesten 30 000 turer hvert år. Vi har ikke hatt noen dødsulykker blant våre medlemmer så langt i år, sier han.

Frode Løtvedt forklarer at kvinnen fikk en spinn på paraglideren etter turbulens. Foto: INGELØW ELISE KOPPERUD
Om lag 7-8 paragliderpiloter var til stede da ulykken inntraff. Foto: INGELØW ELISE KOPPERUD
Kvinnen falt fra om lag ti meters høyde. Foto: SOPHIE MOEN
Innsatsleder Ole Petter Ustad forteller at kvinnen ble slått bevisstløs da hun traff bakken. Foto: SOPHIE MOEN