Nødetatene rykket mandag ettermiddag ut etter melding om at en mann hadde strandet på et skjær ved Frøset på Byneset.

- Han hadde vært ute med et seilbrett og sto fast på skjæret. Det var arbeidere på land som varslet oss om ropingen fra mannen, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.

Meldingen kom inn klokken 15.41, og en knapp halvtime senere var brannvesenet på plass i båt. Politi og ambulanse rykket ut på landsiden og var klar til å ta hånd om mannen idet han kom på land.

Sendt til sykehuset

Klokken 16.40 opplyser Volden at mannen er tatt hånd om av helsepersonell og at han er fraktet til St. Olavs Hospital.

- Det er ikke snakk om noen alvorlige skader, men det er antydet at skulderen kan være ute av ledd. Mannen blir undersøkt på sykehuset, sier Volden.

- Ikke dramatisk

Christian Hammernes fra Byneset ble også varslet om hendelsen. Han er formann i en jetskiklubb på Byneset og ble av vitner bedt om å bistå.

- Dessverre hadde jeg ikke nøklene til vannjeten, men vi fikk etter hvert tak i nøklene til en annen båt i nærheten. Da vi kom til stedet hadde brannbåten fra byen akkurat kommet.

Hammernes opplevde ikke situasjonen som særlig dramatisk.

- Han sto trygt på skjæret og ventet egentlig bare på hjelp. Situasjonen var hele tiden under kontroll, men det var sikkert smertefullt for han som sto der og ventet, sier Hammernes.