Marte Selfors, informasjonsleder i Renholdsverket sier at returpunktenes plassering diskuteres internt. - Vi har løpende vurderinger på dette, men ser ingen forandringer med det første.

Returpunktet utenfor inngangen til Sverresborg Folkemuseum kom opp på sensommeren i fjor, etter at det ble flyttet fra andre siden av veien. Grunnen var at bensinstasjonen ikke ønsket å ha skrotet og forsøplinga tilknyttet sin næring.

- På Wullumsgården, som på alle andre returpunkter er utfordringa å få folk til å bruke det riktig, sier Selfors.

Masse ekstraarbeid

Kart og beskrivelse av alle byens returpunkter finnes på www.renholdsverket.no.

- Utfordingene våre er helt klart forsøpling etter hensetting og stabling av avfall. Det står ting rundt om, som overhodet ikke hører hjemme på returpunkter. Vi må sette inn ekstra ressurser for å fjerne dette, og det er masse ekstraarbeid med det.

- Vi rydder Wullumsgården og Stavset hver eneste dag, sier Selfors. - Disse punktene er blant de verste i byen. Og det er på Byåsen at vi opplever mest problemer med forsøpling av returpunktene, bemerker hun.

Gratis på Hegstadmoen

- Bruk gjennvinningsstasjonen på Hegstadmoen, og ikke returpunktene, når du har avfall du skal bli kvitt, oppfordrer Marte Selfors. Skal du kaste gjennvinnbart avfall på returpunktet, og det er fullt, så må du kjøre videre til neste punkt. På miljøstasjoner kan du kaste farlig avfall. Der henter du nøkkel på bensinstasjonen like ved.

- Alle må benytte seg av disse tilbudene, og gjøre det riktig, så får vi det ryddig og fint i byen, sier Selfors.

Byåsingene verst: Slik så returpunktet på Stavset ut etter første helga i mai.