I den nye teatersalen på Bispehaugen skole i Trondheim fikk ordfører Rita Ottervik gleden av å åpne Bookingbasen, en nettbasert løsning for oversikt og utlån av kommunale lokaler. Det melder Trondheim kommune i en pressemelding.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Opptatt av godt samarbeid

Trondheim kommune har mange lokaler som for eksempel skoler, helsebygg, idrettshaller og møterom. Disse kan brukes av lag, foreninger og klubber.

- Trondheim kommune er opptatt av godt samarbeid med frivillig sektor. Derfor låner vi ut en del av kommunens lokaler slik at ulike organisasjoner kan drive på med sine aktiviteter i våre skoler, barnehager, helsebygg, bibliotek, idrettshaller og kulturlokaler når det er ledig kapasitet. Vi ønsker å ha en «åpen dør-politikk», sa ordføreren under åpningen.

- Vil forenkle hverdagen

I den nye bookingbasen er det lagt inn rundt 200 kommunale lokaler som organisasjoner og privatpersoner kan søke om å låne. I basen får de blant annet oversikt over type lokaler, hva de egner seg til og når det er ledig tid. Det er enheten som lokalet tilhører som behandler søknaden.

Bookingbasen er et prosjekt i kommunens digitaliseringsprogram der målet er at innbyggerne i størst mulig grad skal kunne betjene seg selv på nett.

Både Idrettsrådet og Trondheim Kulturnettverk var til stede på åpningen.

- Dette vil forenkle vår hverdag, sa daglig leder Hilde Handegard i Trondheim kulturnettverk, som er en paraplyorganisasjon for fritidskulturlivet.

Du finner Bookingbasen på denne nettsiden.