22 år gamle Jørgen Rød fra Trondheim vekker oppsikt når han stående på et surfebrett padler nedover Nidelva. Han opplever stadig vekk at folk stopper opp på broene og tar bilde av ham. Det ene bildet havnet også på Adressa.no, og fotograf Christian Andersson fastslo at han aldri hadde sett noe lignende i Trondheim.

- Jeg hentet surfebrettet på Hurtigruteterminalen forrige onsdag. Jeg har tatt to turer, en på torsdag og en på lørdag. Noen synes det ser veldig spesielt ut, men det er populært i varmere strøk, forteller den spreke surferen.

Fikk dilla i Indonesia

Høsten 2011 ble han bitt av surfebasillen da han var idrettsstudent i Indonesia. I Trøndelag er det ikke like enkelt å finne bølgene, og dermed ble Stand Up Paddle, eller brettpadling, alternativet på vinterstid.

- Det er veldig koselig aktivitet når det er fint vær. Det er noe annet enn å gå på ski. Dessuten får man utnyttet Nidelva, sier 22-åringen.

Selv om surfing vanligvis blir koblet til mer sydligere strøk, skal man ikke være redd for å gjøre dette i vinterkalde Norge ifølge surfeentuastiaten.

- Det er et veldig stabilt brett. Det er 3,65 meter langt og 83 cm på det bredeste. Jeg har ikke vært i nærheten av å falle av. Dette er noe alle kan beherske, men jeg vil kanskje ikke anbefale å gjøre det første gang i ti minusgrader, sier han.

- Fin trening for de fleste

- Er det ikke kaldt på surfebrettet på vinterstid?

- Nei, jeg brukte våtdrakt første gangen, og det ble fryktelig varmt. På lørdag gikk jeg for ullundertøy og redningsvest, forteller Rød, som likevel ser frem til varmere årstid.

- Jeg gleder meg til sommeren, da kan jeg stå i badebukse, få litt sol på kroppen og gå i land på flytebryggen til Den gode nabo, sier Rød.

Men det blir ikke noe brettpadling de nærmeste dagene, først skal han på jobb i Nordsjøen og så blir det 14 dager i Bali hvor det blir den mer tradisjonelle surfingen.

- Jeg tror mange kunne trivdes på et slikt brett på Nidelva. Det er en hobby som passer de fleste, og det er veldig enkelt. Man oppnår også litt puls, får trent balanse og det er fin styrke- og utholdenhetstrening, reklamerer han.

22-åringen fra Trondheim er glad i å surfe, og vil helst gjøre det året rundt. Foto: PRIVAT