Men ingen tok imot da han sparket ut badeballen til de 3000 nye studentene.

Da hadde han nettopp presentert festivalen som blir arrangert på Marinen i helga som kommer. Men han hadde ikke sagt at badeballen hadde et innhold.

Bård Flikke fra Pstereofestivalen hadde fortalt at festivalen dessverre var utsolgt for fjerde år på rad, og at det derfor ikke er mulig å skaffe seg billetter før til neste år.

Men etter at rektor og flere i studentorganisasjonene hadde holdt taler om viktigheten av å engasjere seg og være aktive studenter, stod alle helt i ro da badeballen ble sparket ut, og gikk derfor glipp av gaven inni badeballen, festivalbilletter til Pstereo.

Badeballen endte hos to jenter, åpenbart under aldersgrensen på 18 år. Søskenbarna Hanna (12) og Sanna (9) var med på semesteråpningen, og hadde satt seg rett foran scenen. Flikke oppfordret jentene til ikke å selge billettene for billig.

- Den kan dere få masse is for, sa Flikke.

De to jentene tok utfordringen, og var i forhandlinger med flere potensielle kjøpere som ble interessert da de fikk høre om badeballen innhold.

Badeballen ble til slutt solgt for en firesifret sum til en heldig kjøper, og Hanna og Sanna fikk erfaring i forhandlinger og masse lommepenger.