Foto: CHRISTER S. JOHNSEN (MMS)

- Vi har satt inn store styrker og er ute i aktivt søk etter den antatte gjerningsmannen, sier operasjonsleder Viktor Pedersen ved politiet i Sør-Trøndelag.

En overvåkningsvideo fra stedet gjør at politiet har svært gode spor å gå etter. Et vaktselskap har i ettermiddag bistått politiet med å hente ut video fra ranet. Kiosken er i dag stengt som følge av ranet.

Anser han som farlig

For fire år siden ble den samme kiosken ranet og da ble det installert videoovervåkningsanlegg.

LES OM RANET: Mix-kiosk ranet

Ut i fra det politiet erfarer er gjerningsmannen trolig en tidligere kjenning av politiet.

- I og med at dette var et væpnet ran anser vi gjerningsmannen som farlig på frifot, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: Kioskran på Rosenborg

I går kveld klokken 22.05 kom det melding om at kiosken, som ligger i bunnen av Asbjørnsens gate på Rosenborg, ble utsatt for væpnet ran.

- En kvinnelig ansatt var alene i kiosken da ranet skjedde. En maskert gjerningsmann brukte et skytevåpen til å true denne personen. Han ranet til seg et pengebeløp og stakk fra stedet, sa operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt i går kveld.

Vestlandsdialekt og allværsjakke

Innsatsleder Rune Brandmo i politiet gir følgende beskrivelse av gjerningsmannen.

- Mannen er om lag 175 centimeter høy. Han skal være etnisk norsk med vestlandsdialekt og var ikledd en mørkblå allværsjakke med lyseblå felter under armene.

Mannen skal også ha vært iført en blå lue, skjerf og solbriller under ranet. Han hadde sort dongeribukse med et tydelig dødninghode på baksiden av høyre lår.