Inntil ganske nylig har «Burmaklippen» vært en godt bevart hemmelighet for de fleste. Men etter at observante turgåere begynte å dele bilder i sosiale medier har flere vært på leting etter den.

Trondhjems Turistforening ble nylig klar over naturfenomenet i forbindelse med et bokprosjekt om turmuligheter i Trondheim.

#burmaklippen

Asgeir Våg i turistforeningen har tatt turen til klippen flere ganger den siste uken og truffet på flere som har sett bildene på internett.

- Jeg traff folk som har bodd i området i årevis uten at de har visst om klippen. Dette sier vel litt om den innvirkning sosiale medier og teknologiens muligheter har på folks liv og aktiviteter i dag, sier han.

På bildedelingstjenesten Instagram er det publisert litt over hundre bilder merket med #burmaklippen siden 2014. Mer enn halvparten av bildene er imidlertid lagt ut det siste året.

Har du hørt om Burmaklippen? Ja, den har jeg visst om lenge. Ja, og jeg har vært der. Nei, aldri hørt om den. Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Har du hørt om Burmaklippen? Ja, den har jeg visst om lenge. 13% Ja, og jeg har vært der. 5% Nei, aldri hørt om den. 82% Du har allerede stemt 4862 stemmer

- Et godt stykke ned

Klippens popularitet skyldes kanskje likheten med turistattraksjonen Trolltunga i Hardanger. Selv om Burmaklippen ikke kan måle seg med «storebror», er den fortsatt høy nok til å sette høydeskrekken på en prøve.

Runa Solberg i turistforeningen våget seg helt ut på kanten mens en kollega fotograferte.

- For meg var det helt greit. Jeg klatrer og er vant til høyder, men det er et godt stykke ned, sier hun.

Ifølge turistforeningen skal navnet ha oppstått under byggingen av Estenstadvegen på 50-tallet, da krigen i Burma var det store samtaleemnet blant anleggsarbeiderne.

Ansatte i Trondheim kommune ble også klar over klippen via bekjente tidligere i sommer. De drifter nettstedet trondheim.no, hvor de la ut informasjon om Burmaklippen i slutten av juni, opplyser webrådgiver Stine Damman Koksvik ved Kommunikasjonsenheten.

Les også dette debattinnlegget: Bakkeløp er bra for de late

Slik kommer du deg til Burmaklippen fra Bekken parkeringsplass i Estenstadmarka. Klippen ligger like ved skogstien som går fra Bekken mot Stokkanhaugen. Foto: Asgeir Våg i Trondhjems Turistforening