79 år gamle Harald Pedersen viser frem det synlige beviset fra Tesla Norge hvor det står at han er første eier av Tesla Model X i Norge. Han hentet den i tolvtida onsdag fra butikken på Lade i Trondheim.

- Det var kongelig mottakelse. Rød løper, roser og bløtkake. Jeg mistet pusten og gråt en skvett av mottakelsen. Alle sto og applauderte da jeg kom inn. Det ble for mye for meg, sier han.

Måkevinger og autopilot

Onsdag kveld var det seks andre i Norge som fikk utlevert sin Model X. Ventetiden på om lag tre år har nok føltes lang for mange. Men i går var det sju Tesla-eiere som kunne juble over at bilen endelig var klar.

- Når jeg skal ha igjen dørene, så trykker jeg inn pedalen, sier Pedersen stolt. De to måkevingedørene glir lydløst ned.

- Nå legger jeg inn autopiloten. Nå kjører jeg uten hender på rattet. Kommer jeg inn mot en rundkjøring så bremser den for meg, sier Pedersen og peker med begge hender.

- Det er helt surrealistisk, legger han til.

foto
Dette er beviset på at 79-åringen var den første som fikk Tesla Model X i Norge.

- Kjører til og fra kafeen

Pensjonisten innrømmer at han kjører ikke så mye, men synes det er godt å kjøre en så lettkjørt bil.

- Jeg er ikke noe glad i å kjøre langt. Jeg kjører til og fra kafeen da. Da jeg kom med den i dag så stimlet folk seg rundt den. De ser at det er noe spesielt, sier han.

- Det finnes ingen andre biler som er så lettkjørt. Du bryr deg ikke om nøkkel, den lukeparkerer for deg og håndbrekk finnes ikke, sier han.

Han viser frem skjermen hvor man finner absolutt alle innstillingene og bruksanvisningen. Den eneste knappen på dashbordet er en nødknapp og en knapp til hanskerommet.

- Er dere klare for takeoff? Nå går det fort. Tør dere å sitte på, spør Pedersen, og får bilen til å akselerere bortover E6 så journalisten blir limt inntil setet.

Han kjøpte en bunke aksjer i Tesla da han kjøpte sin første Tesla. Han er overbevist om at det er en god investering. Den nye bilen har fått navnet Røde rubin, og Pedersen håper at bilen skal kunne fungere som en damemagnet.

- Den er oppkalt etter Agnar Mykle. Jeg tror damene vil like den, sier 79-åringen. Han innrømmer at han måtte utvide garasjen for å få plass til den nye bilen.

foto
Harald Kr. Pedersen forteller at kjøreopplevelsen er helt unik. Han kan kjøre uten å ha hendene på rattet.

- Hvorfor skal folk velge elbil?

- Det er fremtiden. Det er gratis internett i bilen, det er gratis å kjøre. Det blir snart slutt på drivstoffbiler, sier han.

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge vil ikke opplyse hvor mange som står på venteliste.

- Det var stor stas å kunne levere ut de første bilene onsdag kveld, og tilbakemeldingen fra samtlige er at Model X var verdt å vente på. Nå gleder vi oss til å levere ut enda flere i månedene som kommer, og bestiller du i dag får du den innen året er omme, sier han.

foto
Harald Kr. Pedersen fra Orkdal er den glade eier av den nye Tesla Model X. Han var den første i Norge som fikk utlevert bilen onsdag kveld. Foto: TERJE SVAAN
foto
Tesla-eieren er overbevist om at elektriske biler er fremtiden. Han vil ikke gå ut med nøyaktig pris på bilen, men innrømmer at den kostet over én million. Men det er den verdt, mener han. Foto: TERJE SVAAN
foto
Ansatte ved Tesla-butikken på Lade ga Harald Kr. Pedersen applaus da han kom for å hente bilen. Foto: Tesla Norge