- Trondheim har blitt en matby, og det blir bare mer og mer interesse rundt mat og drikke, sier informasjonsmedarbeider i Visit Trondheim, Helene Johansen.

Snart kan du smake hva bønder og byfolk fra andre steder i Europa har å by på. 19. april kommer nemlig Det europeiske matmarkedet til Torvet i Trondheim.

Sjekk hvordan det var på det europeiske matmarkedet i fjor (Pluss)

Oliven, pølser og crepes

I fire år har matmarkedet, som arrangeres av Traditional Market LTD, turnert i Skandinavia med kortreist mat fra sine land.

Facebook-siden for matmarkedet står det at man blant annet kan få kjøpt Brittany kjeks, oliven, pølser, godteri, oster av alle slag, spansk paella, nederlandske pannekaker, franske crepes, grillede nøtter, franske og italienske fristelser, tyske pølser og skjell.

- Jeg vil tro det blir populært. Det er ikke så mye som skjer på Torvet, så det er bra at et så stort marked kommer til Trondheim, sier Johansen.

I tillegg til mat kan folk også titte på klær, trehåndverk og polske ravsmykker i bodene.

Permanent bruktmarked hver søndag i Kongens gates allmenning skal blåse liv i bryggerekka

Kronikk: Lokal mat - en politikkdrevet suksesshistorie

Spanjoler i byen

Det er for tiden få turister i Trondheim, ifølge Johansen, men en del spanjoler er i byen for å se attraksjonene.

- Vi sender dem blant annet til Nidarosdomen, Gamle bybro og Festningen. Det kommer an på hvilke interesser de har. Heldigvis er det enkelt å komme seg rundt i Trondheim og fint å gå rundt akkurat nå, sier hun.

foto
Deniss Zazins fra Litauen solgte spansk Paella fra boden som tilhører franskmenn fra Antibes i fjor. Foto: Kjell A.Olsen