I retten i dag nekter imidlertid 31-åringen å forklare seg. Mannen er tiltalt sammen med to andre menn for ran, grov vold og narkotikabesittelse.

- Vi er ikke medlemmer av Mongols. Det er bare tull, sa 31-åringen og 34-åringen til adressa.no før saken startet.

Aktor leste imidlertid i retten opp et politiavhør der 31-åringen omtaler seg selv som visepresident i klubben. I forbindelse med pågripelsen beslagla politiet en mongolsvest hos mannen. 31-åringen sa i avhøret at mongolsvesten var hans store stolthet.

Tredjemanns advokat, Abdelilah Saeme, nekter for at hans klient har vært med i grupperingen, som betegnes som kriminell av politiet.

34-åringens advokat Christian Wiig sier også at hans klient ikke har noe med Mongols å gjøre.

Aktor Bente Lind knytter imidlertid de tiltalte til Mongols.,

- Vi mener de tiltalte flørtet med Mongols på den tiden forholdene skjedde. Vi har også innkalt et vitne som tilsynelatende var aktuell som en slags leder for Mongols. Hans forklaring vil bringe oss nærmere hvilken tilknytning de tre tiltalte har hatt til klubben, sier Lind.

Akkurat nå gjennomgår politioverbetjent Bjørn Stokkan med spesialkompetanse på MC-kriminalitet, situasjonen med kriminelle organisasjoner i Trondheim.

- Vi regner ikke mongols som en MC-klubb. Vi ser på dem som en kriminell gjeng. Motorsykler er ikke sentrale i denne grupperingen, sa Stokkan i retten.

På spørsmål fra Wiig svarte han at han ikke hadde inntrykk av at 34-åringen har hatt noen tilknytning til Mongols.

Brakk fingre

Mennene som nå sitter på tiltalebenken er 22, 31 og 34 år gamle

10. november i fjor skal de oppsøkte de ifølge tiltalen en 30-åring på en parkeringsplass på Saupstad. 31-åringen skal ha vært sjåfør og ventet i bilen, mens 22-åringen og 34-åringen gikk bort til fornærmede. Deretter skal de ha slått og sparket mannen i hodet og kroppen slik at han falt i bakken. Mens han lå der skal de brukket tre av fingrene hans bakover, og tatt fra ham 4000 kroner i kontanter, samt en mobiltelefon.

Kort tid etterpå kom de tre mennene ifølge tiltalen hjem til 30-åringen. Herfra skal de ha tatt med seg 17000 kroner.

Offeret ble sykmeldt i to uker etter volden han ble utsatt for. Han fikk hjernerystelse, hevelse rundt øyet og brudd i nesebenet.

Slag mot hodet

To dager senere skal de tre tiltalte ha oppsøkt en annen mann på hans bopel. I tillegg til beboeren var det også tre andre personer til stede i boligen. Beboeren greide å rømme gjennom soveromsvinduet, mens en av gjestene skal ha blitt slått i hodet med en hammer av 22-åringen. En annen gjest skal ha blitt slått flere ganger i hodet og kroppen med et støvsugerør. Deretter skal 22-åringen ha slått mannen med en flaske så den knustes. Videre skal han ha slått offeret med et pistolskjefte.

Vold mot politiet

22-åringen er også tiltalt for å ha prøvd å skalle ned en politistudent, samt spyttet mot en politibetjent. Dette skal ha skjedd da politiet forsøkte å ta blodprøve av ham.

34-åringen er også tiltalt for vold mot politiet. Han skal ha sparket mot hodet og skrittet til en politimann. Mannen er dessuten tiltalt for besittelse av 75 gram hasj og 11 gram kokain.

MC-klubben Mongols forsøkte å etablere seg i Trøndelag i fjor høst. Først ønsket de å kjøpe en eiendom i Leksvik kommune, men de lyktes ikke med dette. Det endte med at kommunen kjøpte eiendommen.I samme periode bygde Mongols opp en egen avdeling i Trondheim.

-De hevder selv at de er en del av Mongols MC, men politiet betrakter ikke dem som en MC-klubb. Flere har ikke førerkort og det mangler motorsykler, sa politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen i november.

Tre menn som er antatt å være medlemmer i Mongols er tiltalt for ran, grov vold og narkotikabesittelse. Foto: TROND OLA TILSETH
Rettssaken mot tre tiltalte som skal være kyttet til MC-klubben Mongols startet i dag. Foto: TROND OLA TILSETH