I over fire år har 39 år gamle Øistein Gjøvik fra Meisingset i Tingvoll kommune laget en tegning på mobilen og lagt ut på Instagram under navnet «Skitchdork».

- Jeg bruker mobilappen Skitch. Men da den ble kjøpt opp av Evernote så ble den mye dårligere. Så nå må jeg bruke en gammel versjon av mobilappen. Jeg har nektet å oppgradere de siste 2,5 årene, forteller høgskolelektoren ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Over 1200 tegninger

Det hjalp heller ikke at han fikk en ny telefon som gjør det enda vanskeligere å tegne på den lille skjermen. Men han lager i gjennomsnitt én tegning annenhver dag.

- I arbeidstida må jeg sende ut noen gamle tegninger, fastslår han.

39-åringen forteller at selve tegningen tar mellom fem og ti minutter å lage.

- Det tar ikke så lang tid at det kan kalles hobby engang, men nå har det blitt rundt 1200 tegninger. Hver eneste tegning skal lages på mobilen, forklarer Gjøvik.

- Det aller artigste er at det er andre som også finner på lignende ting. De fleste vil nok være bedre til å tegne enn meg, men det får en tåle! Alle burde tegne flere dumme tegninger, mener han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Får inspirasjon av unger og Twitter

Tegningene har til felles at de visualiserer et ordspill eller et typisk uttrykk.

- Jeg har alltid vært fascinert av ordspill, og da noen kommenterte at de første tegningene mine var morsomme, så fortsatte jeg. Jeg kan få inspirasjon etter å ha sett skrivefeil på Twitter og når ungene mine kommer hjem og sier noe artig, forteller høgskolelektoren.

Målet har aldri vært at tegningene skal ha høy kvalitet.

- Jeg vil aldri påstå at jeg har noe kunstnerisk talent. Og jeg tviler vel på at jeg vil holde på med dette når jeg sitter på gamlehjemmet, men foreløpig har jeg en brukbar liste med tegneforslag, avslører Gjøvik.

Stadig kommer det forslag på ordspill som han kan gå løs på, og innimellom er det også noen av tegningene som blir brukt i undervisningsøyemed. Gjøvik er nemlig ansatt ved Fakultet for lærer- og tolkeutdanning ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

- Det hender de dukker opp på en powerpoint, både hos kolleger og meg selv, sier han.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Vil fortsette å tegne

Gjøvik har ingen store ambisjoner med tanke på publisering, men Gauldalsposten har trykket «Skitchdork» hver onsdag i noen år.

- Jeg sendte ut forespørsel til noen lokalaviser, men hørte ikke noe mer fra dem. Det er helt sikkert noen som synes tegningene er dumme, men de tør ikke si det til meg, tror den tegneglade lektoren.

Han har uansett tenkt å fortsette å tegne så lenge han får positive tilbakemeldinger.

- Det høres litt fjortis ut, men det er veldig kjekt når noen synes det er artig det jeg driver med. Det hadde vært stusselig om jeg bare hang tegningene på veggen og kniste for meg selv, fastslår han.

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto