I gatemagasinet Sorgenfri er major Ingrid Olsen intervjuet over 16 sider. Olsen har vært en av de mest markante Frelsesarmeen-profilene i Trondheim og har tjent som offiser i armeen i over 45 år. I intervjuet gir hun uttrykk for irritasjon over armeens homofiliregler.

– Jeg er irritert på at vi ikke tillater åpne homofile å være offiserer. Jeg kan ikke tenke meg at det er noe galt med å leve i homofilt samliv, så lenge de er tro mot hverandre, sier Olsen til Sorgenfri.

– Fælt og unødvendig

Olsen ønsker ikke å utdype utsagnet til Adresseavisen, men sier hun står for hva hun har sagt. Intervjuet kan leses i sin helhet i Sorgenfris julebok.

– Det er fælt og unødvendig at folk skal være nødt til å skjule hvem de egentlig er, sier Olsen videre til Sorgenfri.

Først ute med å la kvinner tale i forsamlingene

Striden som nå raser rundt Frelsesarmeens forbud mot at uniformerte medlemmer kan leve i homofilt samliv startet med at Are Veraas sto frem på TV2 og fortalte om hvordan han ble fratatt tilbudet om å bli korpssekretær i Kristiansund menighet. Han er overbevist om at det er flere med Olsen som er uenige i den offisielle linjen.

– Helt klart, men Frelsesarmeen er i 126 land, og er  slikt bygd opp at de ikke bare kan forandre seg i Norge. De må følge ett internasjonalt reglement som gjør det hele så vanskelig, sier Veraas.

Veraas påpeker at armeen da de ble opprette i 1865 var et progressivt kirkesamfunn.

– Frelsesarmeen var den første menigheten i sin tid som lot kvinner tale i forsamlingene. Nå må de utvikle seg i homospørsmålet også.

Olsen ble pensjonist i 2008, men har fortsatt hatt en aktivrolle i Frelsesarmeen. Her får hun overrakt pensjonsbevis fra sosialsjef Elisabeth Henne i Frelsesarmeen. Arkivfoto: Ivar Mølsknes.