Klokka 21.30 opplyser etterforsker Alfred Kviseth ved Krimvakta i Trondheim at de to gullsmed-tyveriene mandag ettermiddag er oppklart.

- En mistenkt mann i 30-årene fra Trondheim har erkjent i avhør at han har vært på to ulike steder og stjålet smykker. Mye av tyvegodset harkommet til rette, men ikke alt. Han hevder selv at han kastet noe på sjøen fordi det hadde liten verdi og at det ikke var mulig å omsette, sier Kviseth.

- Han skulle finansiere narkotikabruk. Han ble pågrepet etter å ha blitt gjenkjent på et bilde fra overvåkningskamera. Han er så absolutt en kjenning, sier han.

Mannen er nå løslatt og vil få en reaksjon ved en senere anledning.

Det var rundt klokken 14.00 i dag at politiet fikk melding om at en mann i 30-årene hadde tatt med seg et brett med smykker fra Riibe Mynthandel i Dronningens gate. Tyveriet skjedde mens butikken var åpen.

- Det skal ha vært både gull og diamanter på brettet, som ble anslått til å ha en verdi på over hundre tusen kroner, sier operasjonsleder Gunnar Lillebo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

En person ble pågrepet utifra butikkmedarbeidernes beskrivelse klokka 15.45. Han ble pågrepet i sin egen bolig.

- Vi fant en del smykker i denne personens leilighet, men det er uklart om vi har funnet alt som var på smykkebrettet, sier Lillebo.

Pågrep mann like etterpå

Mannen ble sendt til arresten og ble avhørt mandag kveld.

- Han er domfelt for lignende forhold, sier Kviseth ved Krimvakta i Trondheim.

Mynthandler Kjell W. Riibe forteller at politiet fikk god hjelp av butikkens moderne overvåkningssystem.

- Vi kunne gi politiet krystallklare bilder, og de så umiddelbart hvem det var. De pågrep mannen raskt, sier han til adressa.no.

Riibe forsøkte å følge etter mannen, men innså etter 500 meter at han hadde glemt mobilen.

- Jeg visste at vi hadde gode bilder av mannen og gikk derfor tilbake til butikken, sier han.

Stjal ringer fra Strømsnes

Også gullsmed Strømsnes i Thomas Angells gate ble utsatt for tyveri. En av butikkens medarbeidere opplyser at det skal være snakk om tyveri av sølvringer til omtrent 8000 kroner.

- En mann og en dame som stemte overens med butikkmedarbeidernes beskrivelser ble stoppet av vektere, men fikk gå fordi det ikke ble funnet noen verdier på dem, sier Lillebo.

Nå er det klart at det var samme gjerningsmann  bak begge tyveriene.

- De to som var innom Strømsnes er sjekket ut av saken. Medarbeidere ved Strømsnes tok turen til Riibe og fikk se bilde av tyven. De husket da at den samme mannen hadde vært innom Strømsnes, sier operasjonsleder Gunnar Lillebo i 18.40-tida.

Blant tyvegodset ble det funnet gjenstander fra begge butikkene.