- Hvis alle parter legger seg i selen, kan Siva vedta investering før neste sommer, sier Ola Borten Moe, direktør for innovasjon i Siva.

Det vil i bli et bygg i milliardklassen. I ti år er det snakket om innovasjonssenter i Trondheim. Nå tas det grep for endelig å realisere planene. Siva har tatt initiativet sammen med NTNU, Sintef, Hist og Næringsforeningen i Trondheim.

Mange andre norske byer har innovasjonssenter, men Trondheim har det ikke. Siva Innovasjonssenteret vil huse gründere, studenter, næringsliv og kompetanse på kommersialisering.

- Vår fordel er at vi sitter på et sett av virkemidler for å få det til. Vi er et eiendomsselskap med økonomiske muskler for å løfte ganske tungt, vi er eiere av over 100 innovasjonsselskaper rundt om i landet og finansierer mye av aktiviteten gjennom våre programmidler. Alle disse bitene hører inn i et innovasjonssenter. Ambisjonen er hårete både i størrelse og tid. Nå må vi se om det resonnerer i regionen. Vi må se at det er økonomi i dette, sier Borten Moe.

Han legger ikke skjul på at Trondheim kommune må legge godviljen til for at gigantplanene skal bli noe av.