- Den største fordelen er at medlemmene får noe ekstra, sier PR-ansvarlig for Samfundet, Nina Westberg. - Nå er det veldig enkelt å kjøpe billettene på samfundet.no, og så ligger billetten på medlemskortet. Det er mer praktisk for alle.

Den som er vant til å reise mye med fly kjenner allerede til papirløse reiser. Nå byr altså Studentersamfundet på papirløse konserter. Berge Bjørlo er leder for IT-kommiteen, og forklarer:

- Hvis du er medlem legger du billetten inn på medlemskortet og drar kortet når du kommer i døra. Hvis du ikke er medlem, kan du skrive ut billettene på skriveren hjemme. Systemet er veldig trygt, det er umulig å overbooke, eller ikke å få billetten sin. Selvfølgelig går det fremdeles an å kjøpe billetter på gamlemåten, både i døra, på Gløshaugen og på Dragvold, beroliger Bjørlo.

Oppdraget de fikk var å utforske muligheten for nytt billettsystem, som gjorde det bedre for medlemmene.

- Samfundet skal primært være for medlemmene, så vi ville knytte fordeler til medlemskortet. Det fikk vi med billettløse konserter for dem. Det er veldig greit for oss å lage slike ting. Vi finner ut akkurat hva vi trenger, og så lager vi det, veldig tilpasset vårt behov. Så vidt vi har forstått helt unikt i konsertsammenheng, jeg tror ingen har forsøkt billettsløshet på dette området tidligere.

Kontroll

- Vi har mer kontroll og kan følge utviklingen hele tiden. Selges en billett, registrerer vi det med en gang, forsikrer Westberg. - Vi ser også mye raskere hvor mange som har kommet inn i konsertlokalet, så vi til enhver tid vet hvor mange som er kommet inn.

Økonomiske fordeler

- Vi håper at folk skal registrere kortene sine og forstå flere muligheter de har som medlem. Det har fungert veldig bra så langt, forteller Westberg.

- Er dette noe Samfundet kan tjene gode penger på?

- Vi legger ikke skjul på at det har ligget en økonomisk motivasjon bak utviklingen også, sier Bjørlo fra IT-kommiteen.

- Skal systemet selges inn til andre?

- Vi har ingen planer om det, men tanken har kommet opp. Det er en diskusjon vi tar fortløpende internt. Først og fremst var dette gøy å gjøre for Samfundet.