- Jeg ble så irritert at jeg holdt på å koke over da jeg fant ut at det er noen som driver på sånn. Jeg tenker mest på de som er desperate etter billetter og derfor ikke er så skeptiske, sier Kari Hagen Skimmeli.

Nylig la datteren hennes ut en forespørsel på Facebook etter billetter til Bruce Springsteen-konserten i Granåsen. Hun fikk kjapt svar fra en som kalte seg Jonas, og skulle til å slå til da mor fikk se samtalen.

Eivind Hellandsjø ble tilbudt å kjøpe Springsteen-billett for 2800 kroner. Det synes han er umoralsk og alt for dyrt.

Sa det samme til tre personer

Hagen Skimmeli hadde nemlig lest på adressa.no om en som ble svindlet for 4 000 kroner da han skulle kjøpe Springsteen-billetter, og ville forsikre seg om at datteren ikke ble lurt. Hun sendte derfor mannen en ny forespørsel på Facebook om billetter.

- Jeg fikk nøyaktig de samme svarene som datteren min fikk, og skjønte at dette ikke var reelt, sier Hagen Skimmeli.

En kompis av datteren gjorde det samme, og like etter hadde Jonas avtalt med alle tre om å selge dem fire billetter hver. Svindleren skjønte aldri at de tre satt i samme rom.

Svindleren ble sint

Mannen sendte også bilde av billettene til alle tre. Da Hagen Skimmeli konfronterte mannen med at bildet var falskt og at det var det samme bilde som i adressa.nos artikkel, ble han sint.

- Han sa at dette var drøye påstander, at noen hadde misbrukt hans bilde og at han hadde anmeldt dette. Det var selvfølgelig bare tull, sier hun.

De avtalte deretter at han skulle sende billettene til bekjente i Trondheim som skulle ta seg av overleveringen. Det ble det aldri noe av. Og siden har de ikke hørt fra ham.

- Folk må være kritiske og aldri betale for billetter uten å være helt sikker på at de er ekte. Aldri ta bilde av Pay safe-kortet og send til en selger, da blir du helt sikkert lurt. Få bilde av billetter og ansiktet til selgeren, og sjekk at telefonnummer stemmer. Det beste er å møte folk ansikt til ansikt, sier Hagen Skimmeli.

Øverst i artikkelen kan du bla i bildene og selv lese hele samtalen mellom Kari Hagen Skimmeli og svindleren Jonas.