Det vært kontroller flere steder i Trondheim det siste døgnet. I dag var politiet på plass i Høgskoleringen og i John Aae's vei på Tiller.

Nymalt bil

Politibetjent Frode Tystad fulgte trafikken i Høgskoleringen, da han fikk øye på en av politiets kjenninger. Et eller annet skurret og Tystad fikk stanset bilen. På grunn av gjentatt kjøring uten førerkort var det for en uke siden nedlagt kjøreforbud med bilen. Trolig var det et forsøk på å lure politiet at bilen hadde fått ny farge. Ikke ny lakk, men ny maling. Bilen ble tauet bort fra stedet og den kan ikke brukes eller selges på minst ett år.

104 gebyr og forelegg

Foruten de 57 forenklede forelegg for mobiltelefonbruk og 47 gebyr for manglende bilbelte ble det skrevet ut 15 mangellapper for tekniske feil på biler. De fleste var for lysfeil, men Frode Tystad forteller om at en rekke bilførere også fikk muntlig påbud om å rette på mindre feil ved kjøretøyene.

Avskiltet

Av de verste lysfeilene var kanskje tilfellene hvor xenonlys var ettermontert i de ordinære lyktene på bilen. Tre kjøretøy ble avskiltet for andre forhold.

Mer alvorlig var det da politiet fikk mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Bilføreren kjørte uten gyldig førerkort, for dette var inndratt for nettopp ruskjøring ved en tidligere anledning.

Åtte bilførere ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og en av disse ble i tillegg anmeldt for å ha oppgitt falsk personalia.

Seks mopeder avskiltet

Foruten politiet og studentene fra Politihøgskolen, deltok kontrollører fra vegvesenets trafikkstasjon. De så spesielt etter trimmede mopeder. Resultatet ble seks avskiltede mopeder og 4 200 kroner i forenklet forelegg til hver av mopedførerne.

Dyre bakseter

Dyrest blir det kanskje for føreren av en varebil. Han hadde satt inn bakseter i varebilen, noe Tollvesenet vil få en rapport om. Det blir da opp til Tollvesenet å beregne avgift og trolig straffeavgift.