– Hvert år pleier jeg å gi en sum til noen som trenger det, sier Høyden-Tvedt.

Hennes generøse bidrag gir 12 vanskeligstilte i Trondheim en bedre jul. De innsamlede midlene brukes til å kjøpe inn gavekort som igjen kan brukes på mat i dagligvarebutikker. Til slutt er det de mange søkerne som ender opp med gavekort på mat. I fjor søkte tusen personer bistand for å komme seg gjennom juletiden.

– Jeg leste i avisen at skolene i Trondheim var med å samle inn penger til en god sak. Jeg prøver hvert år å finne noe som jeg synes er passende og syntes dette virket som noe jeg ønsket å gi til.

Hun ringte deretter opp Adresseavisen for å forsikre seg at pengene gikk til de som trengte det.

Har viljen

– Det er vanskelig å vite hva som forsvinner i administrasjon, men det er noe jeg må vite før jeg gir. Spesielt for mindre organisasjoner er det utfordrende, men jeg ble imponert over hvordan juleinnsamlingen var sammensatt, med samarbeid med Kirkens Bymisjon og menighetene.

Her finner du informasjon om hvordan du kan gi penger

Juleinnsamlingen bruker nærmere 180 000 kroner på administrasjonskostnader hvert år. Dette er i hovedsak honorar til Kirkens Bymisjon og menighetene som behandler søknadene. I fjor kom det inn 1,6 millioner kroner. Høyden-Tvedt håper nå at flere tar en titt i lommeboken.

– Alle som har muligheten, synes jeg bør se på hvor mye de kan gi, uansett om det er stort eller smått. Juleinnsamlingen viser at det er mange som tenker i de baner, men jeg tror det kunne vært flere. Vi har det så utrolig godt, men ikke alle er så heldige at de kan ha en fin jul. Samtidig er det kjekt å sitte igjen med en følelse av at du er med og bidrar.

– Hva er det som gjør at du kan avse så mye som 10 000 kroner?

– Det handler litt om vilje, men jeg tjener jo godt, ler hun

20 år

Mens Høyden-Tvedt er førstegangsgiver, har De 3 Stuer i over 20 år pøst på med penger til de som har det tøffest i Trondheim. Så fort det ble klart at innsamlingen var i gang tikket det 50 000 kroner inn på konto. Bare de siste fem årene har de bidratt med en kvart million.

– Vi synes det er viktig å tenke lengre enn til bare oss selv og da er dette en fin måte å bidra på, sier driftsleder Trine Holmen-Løkke.