På ettermiddagen 16. mai la paret og deres sønn ut på en sykkeltur. De syklet fylkesvei 831, Hangerslettvegen, på Byneset. Da de kom til en trang sving skjedde det fatale. Mannen i 70-årene kolliderte med en traktor og døde.

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen region Midt-Norge rykket ut sammen med kriminalteknikerne til Trøndelag politidistrikt.

Hørte ulykken

- Det er foretatt tekniske undersøkelser samt avhør av dem som var til stede, sier Grete Fossum, etterforskningsleder ved Heimdal politistasjon samt Melhus lensmannskontor.

Hun opplyser at den omkomne er fra en kommune i Sør-Trøndelag.

- Det virker som om mannen kom for langt ut i kjørebanen på motsatt side til venstre. Da skjer ulykken. Avdøde var den siste i sykkelfølget. De to andre så ikke selve ulykken, men hørte det som skjedde, sier Fossum, og legger til at den omkomne syklet på en el-sykkel som skal undesøkes.

- Tok det med ro

Ulykken skjedde i en svært smal sving i Hangerslettvegen.

- Det er veldig smalt og svingete på stedet, og det er også montert speil. De som syklet var kjent med at dette er en farlig strekning, og tok det veldig med ro, sier Fossum.

Det er Heimdal politistasjon som nå etterforsker saken videre. De avventer rapportene fra krimteknikerne samt ulykkesgruppen. Den avdøde skal også obduseres, opplyser Fossum.