- På det tidspunktet var det ikke så mange aktører. Bør Børson, Bajazzo og Metz - i tillegg til Samfundet, selvfølgelig. Det var ikke så mange nyetableringer på den tiden, men senere har det seget til flere. Selv om jeg ikke kan huske noen eksplosjon i 1997, hører jeg ofte fra folk som bor i Oslo at kvaliteten på utestedene er mye høyere i Trondheim. Så noe må ha skjedd. Jeg tror Trondheim er en av landets beste utelivsbyer nå. Du skal langt ned i Europa før du finner noe som er tilsvarende det vi har her på Rick's.

Følte du at du brøt nytt land med Rick's?

- Ikke i 1997. Vi var bundet av gamle lokaler - så vi var ikke så veldig spennende den gangen. Nå derimot, har vi fått laget et unikt produkt, og brutt land, ja.

Bruker folk byen mer nå?

- Ja. Down Town har visstnok hatt en økning etter at vi åpnet. Mer aktivitet og flere steder fører til at det ikke blir så kjedelig å gå ut.

Skjedde det noe med tidsånden i 1997?

- Jeg vet ikke. På den tiden var det jo Bajazzo som var det store, med sommerfester og beach party, som alle skulle på.

Nå sitter folk mer utover ettermiddagene?

- Ja. Vi har jo fått mange varehus, som er åpne lørdag ettermiddag. Før stengte butikkene tre, da dro folk hjem. Nå er det åpent lenger, slik at folk har noe å gjøre i byen. Det er fint for restaurantene. Men det jeg kunne tenkt meg, er dobbelt så mange folk som bor i byen, på samme areal. Da hadde det vært mer liv hele tiden. Nå er det ganske dødt fra 18.00 og frem til kvelden.

Er det stor forskjell på kundene den gangen og nå?

- Nei. Trondheim er en studentby, like mye som tidligere. Den er som den har vært. Det er derfor det er så stabilt og fint her i byen. De drikker det samme, spiser det samme og er like lenge ute - selv om de riktignok kommer ut litt senere nå.

Hva skjer i utelivsbyen Trondheim fremover?

- Vi blir styrket som konferanseby, med et nytt, stort hotell på Brattøra - og det er vel planlagt noe i Folkets Hus. Der blir det konferansesaler av en størrelse vi ikke har hatt før. Det kommer flere folk, og vi blir mer storby. Vi trenger egentlig ikke særlig flere steder - heller folk til å fylle dem opp. Det er jo fullt av kafeer på Nedre Elvehavn, og det er spredt mye smått innimellom i byen. Vi har nok restauranter og utesteder å tilby en økende tilstrømning av folk når det blir flere konferanser her.

Noe du savner?

- Ja! Elva og fjorden er alt for lite brukt! Tenk om det for eksempel kunne gått en restaurantbåt opp og ned Nidelva og rundt Munkholmen! Der er det mye potensial.

Foto: Arkivfoto: Adresseavisen